More


  PRECIZĂRI. Copiii pot fi înscriși la Grădinițe începând cu vârsta de doi ani

  - Advertisement -

  Înscrierea copiilor la gradinițe va fi posibilă începând cu vârsta de 2 ani, potrivit secretarului de stat Radu Szekely, prezent la conferința cu tematica Vaccinare și testare pentru învățare, care s-a desfășurat, marți, la Colegiul Național Ioan Slavici din municipiul Satu Mare.

  înscrierea copiilor la gradinițe va fi posibilă în limita locurilor disponibile cu posibilitatea de formare a unor grupe pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2-3 ani. Radu Szekely, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației a adus în discuție această problematică în cadrul conferinței cu tematica Vaccinare și testare pentru Învățare!

  „Există acea bucată din copilărie, cuprinsă între 2-3 ani, când părinții se întorc la muncă și consideră că trebuie găsită o soluție. Pe de altă parte lipsește infrastructura, există totuși prevăzută construcția și reabilitarea de creșe și gradinițe”, a spus Radu Szekely.

  Se dorește și înfințarea unor grupe special destinate pentru copii cu vărste cuprinse între 2-3 ani, pe viitor. Există deja finanțare. Totodată, există o inițiativă legislativă în acest moment, în care se discută reducerea vârstei de înscriere până la 2 ani fară a fi impusă condiția locurilor disponibile. Înscrierea să se realizeze în ordinea înscrierilor și pe baza autonomiei copilului.

  „S-a discutat pentru înscrierea la gradiniță a copiilor să se reducă vârsta până la 2 ani. Fără a impune condiția locurilor disponibile, ci aceasta să fie în ordinea înscrierilor cu condiția autonomiei copilului respectiv. Adică de a nu avea nevoie de scutece. În măsura în care această inițiativă legislativă, trece ar fi posibilă constituirea unor grupe cuprinse între 2-3 ani, dar acest proces legislativ poate dura”, precizează secretarul de stat în cadrul aceleași conferințe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img