More

    Razii de amploare în trafic

    În vederea asigurării unui climat de siguranţă publică şi crearea cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional, în conformitate cu direcţiile de acţiune ale poliţiei rutiere privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au acționat ieri, 21 aprilie , pe principalele tronsoane rutiere din județ.

    Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au acționat pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, precum și pentru identificarea conducătorilor de vehicule și a persoanelor care ocupă locuri prevăzute prin  construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate fără a le  purta în timpul circulației pe drumurile  publice și depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor ce încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulației rutiere.

    Astfel, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, 109 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

    De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 43 de permise de conducere conducătorilor auto care au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze cuprinse între 101 km/h și 124 km/h.

    Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare

    Totodată, în această dimineață polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare în colaborare cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român Satu Mare au organizat și desfășurat o acțiune pe strada Magnoliei, din municipiul Satu Mare. Activitățile desfășurate au vizat verificarea legalității transporturilor, a comercializării de materiale feroase și prevenirea unor evenimente rutiere.

    Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8 700 de lei.

    De asemenea au fost ridicate de către polițiști 7 certificate de înmatriculare dintre care 4 pentru noxe peste limita legală admisă, 2 pentru anvelope de alte dimensiuni și unul pentru defecțiuni.

    Persoane bănuite de furt reținute de polițiști

    La data de 21 aprilie a.c., la ora 01.46, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat în locuința unei persoane, din satul Sarvazel, de unde au sustras mai multe bunuri.

    Deplasându-se la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, astfel că în jurul orei 00.30, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința unei persoane, de 82 de ani, din satul Sarvazel, de unde ar fi sustras mai multe bunuri cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 50 de lei.

    În urma cercetărilor și activităților operative efectuate, polițiștii au identificat la data de 21 aprilie, persoanele bănuite că ar fi pătruns în locuință, ca fiind doi bărbați de 20, respectiv 34 de ani, ambii din localitatea Becheni.

    Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE