More


  VOLUNTARIAT. Activități care vin în sprijinul oamenilor cu posibilități limitate

  - Advertisement -

  Șirul acțiunilor dedicate evenimentului ecologic 22 APRILIE-ZIUA MONDIALĂ A PĂMÂNTULUI a continuat la “CASA ZÂMBETELOR” din Micula unde, la invitația Asociației “NOE PARTIUM” Asociația ECOHUMAN “LIFE TREE” alături de reprezentanții Primăriei Micula și Școlilor din Păulești și Cărășeu, au petrecut în mod activ clipe de neuitat.

  Creativitatea acestor oameni este o modalitate specială de auto-exprimare
  După cuvintele rostite la deschiderea evenimentului de către președintele asociației dna Löchli Tünde, dl.Dobos István primarul comunei Micula, dna Bekessy Elisabeta președintele Asociației “COPACUL VIEȚII” și nu în ultimul rând dna Simona Iederan directorul Școlii Gimnaziale Păulești, au urmat activitățile practice în natură. Acestea au debutat cu plantarea a patru puieți de pomi fructiferi, fiecare organizație participantă plantând propriul puiet împreună cu gazda casei o minunată echipă formată din oameni cu dizabilități care au reușit să sfideze handicapul și să fie adevărate modele de voință și determinare. Creativitatea acestor oameni este o modalitate specială de auto-exprimare, pe care o folosesc pentru a comunica cu lumea. Cei 12 “artiști” în ciuda problemelor de sănătate grave pe care le au, reușesc să realizeze opere de artă.

  Tehnica realizării obiectelor decorative din deșeuri reciclabile
  Astfel, în curtea CASEI ZÂMBETELOR invitații au avut posibilitatea de a se bucura de oportunitatea oferită de gazde în cunoașterea tehnicii de realizare a cărămizilor din deșeuri de hârtie, cu presarea dozelor de aluminiu iar în incinta casei cu tehnica realizării din deșeuri reciclabile a obiectelor decorative pentru sărbătorile pascale precum și a mingii “yoyo” produse pe care urmează să le pună în vânzare în piața produselor tradiționale din municipiul Satu Mare.

  Asociația “COPACUL VIEȚII” și-a exprimat aprecierea pentru sârguința, creativitatea gazdelor dornici de-a face împreună un gest pentru mediu, oferind casei o ramă fotodigitală și fiecărui membru câte o diplomă și mere ambalate în sacoșe realizate din deșeuri textile de către elevii Școlilor din Păulești și Cărășeu în cadrul concursului “Spune NU sacoșelor de plastic!” care au oferit la rândul lor pachețele cu dulciuri.

  Aceste Asociații doresc astfel de activități să continue și în viitor pentru a veni în sprijinul oamenilor cărora din păcate viața nu le-a oferit posibilități depline dar care doresc și fac tot efortul pentru a se integra în societate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img