Naţionala de volei feminin a României a înregistrat duminică, la BT Arena, prima înfrângere din grupa A a Golden League, scor 2-3, cu Spania.
Scorul pe seturi a fost 25-13, 14-25, 25-21, 16-25, 9-15.
În primele meciuri din grupa A, România a dispus de Franţa, cu 3-2, şi de Azerbaidjan, cu 3-0.
România e pe locul doi în grupă.
Al doilea turneu al competiţiei va avea loc în Franţa, între 4-6 iunie.
De remarcat că din lotul României a făcut parte, în premieră și Adriana Matei jucătoare crescută la CSM Satu Mare . Amintim că Adriana Matei evoluat cu succes și la volei pe plajă alături de sătmăreanca Vaida Beata cu care a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice.
Adriana Matei a renunțat la voleiul pe plajă și a revenit la cel classic unde a evoluat cu success la Dinamo București și CSM Medgidia.
”Colegele mele au început ezitant, franțuzoaicele zburdau, nu era bine deloc. Cum să explic mai bine?… Îmi ardeau tălpile să intru. Am intrat, am simțit bine mingea la atac, am recuperat în apărare și am prins încredere. Colegele mele la fel. Mi-a plăcut atmosfera, ne-am ajutat, ne-am încurajat şi… minunea s-a produs. În opinia mea, meciul cu Franţa era cel mai greu, iar după această victorie cred că vom câștiga și celelalte două meciuri. Sunt bucuroasă atât pentru mine cât și pentru echipă. Nu cred că îmi puteam dori un debut mai bun la echipa națională.” a spus Adriana Matei pentru voleiromania.com după meciul cu Franța, cel în care s-a consemnat debutul ei la Națională.
Prima clasată în grupă după cele două turnee se va califica la Turneul Final Four, programat la Ruse (Bulgaria), în 19-20 iunie.
Tot la BT Arena, naţionala României va juca, între 18-25 august, în grupa D a Campionatului European, alături de reprezentativele Turciei, Olandei, Ucrainei, Finlandei şi Suediei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here