More

    PROIECTE. Venituri majorate pentru personalul TESA din spitale

    În acdrul ședinței de miercuri a Consiliului județean satu Mare s-a adoptat proiectul de hotărâre care prevede o serie de majorări salariale pentru personalul administrativ din cadrul spitalelor din județ aflate în subordinea acestei instituții. Totodată, Consilierii județeni sătmăreni au aprobat în data de 26 mai 2021 depunerea unui nou proiect cu finanțare externă.

    Președintele Pataki oferă explicații
    Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a prezentat ordinea de zi, evidențiind anumite aspecte:

    “Aș dori să prezint Proiectul de Hotărâre numărul 7 privind acordarea unor stimulente financiare personalului medical și de specialitate din Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pe anul 2021.În urma cu 3 ani au fost majorate salariile din sistemul sanitar. Personalul din domeniul administrativ, cei care se ocupa de achiziții, directorii economici nu au beneficiat de același cuantum de măriri. Încercăm să compensăm acest decalaj, astfel încât să nu fie diferențe mari. Aceste majorări se vor face din veniturile proprii ale spitalelor. Proiectele de hotărâre 8,9 au aceleași scopuri. Acestea vizează acordarea unor stimulente financiare personalului medical și de specialitate din Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare pe anul 2021 și acordarea unor stimulente financiare personalului medical și de specialitate din Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare pe anul 2021.”, a precizat președintele Pataki.

    ”În legatură proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Satu Mare în domeniul public al Comunei Dorolț a segmentului de drum din DJ 194B Dorolț -Atea, Tronson 1, în suprafață de 29.402 mp înscris în CF nr.102390 Dorolț, sub nr. cadastral 102390, am creat un parteneriat cu primarii pentru realizarea lucrarilor de infrastructura a segmentului de drum DJ-194B Dorolt’’, a mai spus președintele Consiliului Județean.

    Management mai performant în administrația publică locală
    Tot în cadrul ședinței de miercuri, consilierii județeni sătmăreni au aprobat depunerea unui nou proiect cu finanțare externă: „Creșterea transparenței, eticii și integrității în administrația publică din județul Satu Mare”. Prin intermediul acestui proiect, 60 de persoane din cadrul Consiliului Județean Satu Mare vor participa la cursuri de formare în scopul menținerii unui management performant la nivelul propriei instituții și în instituțiile subordonate.

    Proiectul mai prevede realizarea unui studiu de evaluare a situației actuale privind riscurile și vulnerabilitățile la corupție sau a incidentelor de integritate din APL și identificarea măsurilor de remediere; efectuar sondaj privind percepția publică privind aspecte legate de corupție în APL; realizare campanie de conștientizare a publicului cu privire la corupție; implementare sistem de management anti-mită ISO 37001 și proceduri privind prevenirea și combaterea corupției; certificare sistem de management anti-mită ISO 37001; elaborare ghid de bune practici privind prevenirea corupției, a incidentelor de integritate și a conflictelor de interese.

    Proiectul urmează să fie finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Valoarea totală a proiectului este de 413.210 lei. Contribuția proprie a Județului Satu Mare este de 8.264,2 lei, reprezentând 2% din valoarea proiectului.

    Adriana Nistor

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE