More


  RAZII de PROPORȚII a polițiștilor sătmăreni în week-end. Permise suspendate și dosare penale

  - Advertisement -

  Aproape 50 de permise de conducere au fost reținute de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în cadrul acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere.

   Polițiștii rutieri sătmăreni au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru combaterea a două dintre cele mai importante cauze ale producerii accidentelor rutiere grave, acestea fiind viteza excesivă și alcoolul.

  Ocazie cu care au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, la regimul rutier, în valoare de aproximativ 110 000 de lei.

  De asemenea, au fost reținute în total 49 de permise de conducere și au fost ridicate 6 certificate de înmatriculare.

  În 36 de cazuri polițiștii au suspendat exercitarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, întrucât șoferii depistați au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze cuprinse între 101 km/h și 191 km/h, atât în interiorul cât și în afara localităților.

  Totodată, alte 8 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care au fost depistați de polițiști la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care au fost testați cu aparatul alcooltest rezultând concentrații alcoolice cuprinse între 0,04 mg/l și 0,28 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

  La data de 28 mai a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat un bărbat, de 61 ani, din localitatea Botiz, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Satu Mare sub influența băuturilor alcoolice.

  Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

  La data de 29 mai a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe strada Balta Blondă, din municipiul Satu Mare un bărbat, de 39 de ani, din Carei, care se afla al volanul unui autoturism având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

  Tot la data de 29 mai a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au identificat un tânăr, de 18 ani, din localitatea Dara, care se afla la volanul unui autoturism între localitățile Dara și Dorolț, sub influența băuturilor alcoolice.

  Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

  În toate cazurile prezentate cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img