More


  Siguranţa elevilor este răspunderea noastră, a tuturor

  - Advertisement -

  După o lungă perioadă în care elevii din clasele gimnaziale și liceale și-au desfășurat activitatea școlară exclusiv în mediul on-line, începând cu ziua de astăzi, se pot bucura alături de cei mai mici colegi ai lor, de prezența fizică în școli. Toți elevii s-au întors la școală!

  Siguranţa elevilor este răspunderea noastră, a tuturor: părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie care ar putea duce la victimizarea copiilor.

  În acest sens, Poliția Română face apel la  părinții, să recapituleze, împreună cu copiii  lecțiile învățate despre pericolele de pe stradă și despre cum se pot proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele lui.

  Este important să le fie amintit copiilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni și doar pe culoarea verde a semaforului, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate( parcuri, grădiniţe, terenuri de sport) şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!

  Învăţându-i pe copii să circule corect cu mijloacele de transport în comun îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei! Părinţii şi bunicii trebuie să conştientizeze că au un rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile.

  Internetul nu este lipsit de riscuri. Copiii trebuie să știe cum pot naviga în siguranță pe internet și care sunt pericolele lumii virtuale. Informați-vă despre aplicațiile de control parental pentru dispozitivele pe care le folosesc copiii dvs., astfel încât să fiți la current cu toate activitățile pe care le desfășoară în mediul on-line.

  Totodată, se recomandă conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv și să sporească atenția în zona imediat apropiată școlilor, trecerilor de pietoni, parcurilor și a tuturor zonelor frecventate de copii.

  Polițiștii sătmăreni sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

  Apelați la polițiști dacă vă confruntați cu o situație de abuz sau cu potențial infracțional!

   

  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img