More


  GALERIE FOTO.S-a dat startul competiției Baja, la Satu Mare

  - Advertisement -

  Baja Satu Mare 2021 a  reunit la start peste 70 de  concurenți, etapa contând atât pentru Campionatul Național de Rally Raid, cât și pentru Campionatul Național al Ungariei. Raliul a fost organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

  Sprijinit de autoritățile locale, clubul organizator NSM Motorsport Satu Mare a pregătit evenimentul în cele mai mici detalii și se așteaptă ca această etapă comună să deschidă noi oportunități privind prezența în România a sportivilor din tările vecine, precum și includerea cursei în Campionatul European de Rally Raid.

  ”Organizarea unei asemenea curse reprezintă un efort uriaș. Este efortul unei întregi echipe pe care am reușit să o strâng în jurul meu. De asemenea, este meritul tuturor celor din administratie și din celelalte instituții care au crezut în proiectul nostru și l-au sprijinit”, a declarat președintele clubului NSM Satu Mare, domnul Ovidiu Domide, despre etapa de rally raid care va avea parte de o premieră la nivel european: o probă specială de Rally Show, tip buclă, de 3,4 kilometri, în centrul orașului Satu Mare.

  Subprefectul județului Satu Mare, domnul Radu Bud, în calitate de director sportiv al concursului, a declarat: ”La start s-au aliniat nume importante ale automobilismului european, concurenți care merg în curse din Campionatul European, în Dakar, astfel că nivelul este foarte ridicat. Pe traseu vor exista locuri speciale unde spectatorii vor putea observa cursa în conditii stricte și de siguranță.”.

  La rândul său, primarul Municipiului Satu Mare, domnul Kereskenyi Gabor, a precizat: ”Am susținut de la început ideea organizării acestei curse, nu numai pentru că mi s-a părut foarte interesantă, dar cred că poate aduce și un plus valoare imaginii orașului nostru. Sunt bucuros să descopăr că la noi în oraș există oameni pasionați și de valoare, care au ajutat urbea noastră să revină pe harta automobilismului românesc și internațional. De asemenea, se dovedește încă o dată că sportul leagă oamenii și comunitățile, de aceea sunt mai mult decât încântat de colaborarea cu partenerii maghiari și de ideea de a face lucruri deosebite împreună”.

  „Suntem la a cincea ediție si suntem încântați că am putut organiza acest raliu. Anul acesta avem o premieră, un circuit stradal care nu s-a mai organizat în Satu Mare de 40 de ani.  Acesta se va desfășura pe străzile I.C. Brătianu, 1 Decembrie, Bl. Vasile Lucaciu cu finalizare la Casa de moda. Anul acesta avem cei mai multi participanți de până acum, din România, Ungaria, Cehia și Polonia. Avem participanți la clasele auto, ATV, SSV, clasa de debutanți. Participanții nu se clasifică după vârstă însă profesioniștii trebuie să fie licențiati. Această etapă contează atât în campionatul României cât și în cel al Ungariei, de aceea avem atât de mulți participanți din Ungaria.

  Traseul este secret pentru participanți, aceștia primesc o fisă de bord la start, unde li se dau si coordonatele GPS. Copilotul are un rol crucial deoarece trebuie să fie organizat și atent pentru a da indicațiile exacte pilotului”, declară Marcel Remes, din echipa de organizare.

  În cadrul etapei Baja Satu Mare 2021 probele speciale vor avea o lungime totală de 310 kilometri, vor fi 70 de posturi de urmărire a cursei, iar măsurile de securitate se vor asigura prin prezența a peste 80 de jandarmi, 40 de voluntari, numeroși membri din partea echipei de organizare, precum și de către arbitrii și comisarii Federației Române de Automobilism Sportiv.

  Programul etapei Baja Satu Mare 2021

  Vineri, 4 iunie

  ora 13:01 – Start Festiv în Piața Libertății

  ora 14:01 – Proba specială Poiana Codrului (drum forestier Poiana Codrului – Chilia)

  ora 20:00 – Rally Show (traseu Piața Libertății – str. 1 Decembrie – B-dul. Vasile Lucaciu – B-dul. I.C. Brătianu)

  Sâmbătă, 5 iunie

  ora 8:00 – Start Piața Libertății

  ora 9:31 – Start proba specială Sanislău

  ora 18:00 – Festivitatea de premiere  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img