More


  Deocamdată, nu sunt bani de alocații ?

  - Advertisement -

  Este de-a dreptul incredibilă gândirea unor politicieni în ceea ce privește alocațiile și implicit majorarea acestora… Ce argument este acela în care un politician spune că în unele familii, cu mulți copii, alocațiile sunt singura sursă de venit, care este cheltuită pe alcool și țigări? Dacă luăm ca exemplu o familie cu doi copii și doi părinți fără venituri, suma totală a alocației actuale este de 418 lei. Dv., d-le politician, oricare ai fi, doriți ,,să ne prostiți în fața poporului cu televizorul”, ca noi să credem că 418 lei sunt cheltuiți lunar pentru alcool și țigări și că de aceea nu se justifică, deocamdată, majorarea alocațiilor pentru copii? Din ce mai trăiește familia respectivă de-a lungul întregii luni? Este imposibil să credem că orice familie din România nu mai are și alte venituri pentru a-și cumpăra ,,pâinea noastră cea de toate zilele”, carnea, laptele și alte alimente, fără să mai vorbim de utilități.

  Dumneata, probabil, ai un venit de 1000 de euro…cel puțin! sau, mă rog, alții prieteni de-ai dumitale. Dv. sau colegii dv., unii, de ce fumați și consumați alcool? Dumneata, probabil, l-ai văzut pe un sătean, tată ai doi, trei sau patru copii, că după o zi de muncă la câmp s-a oprit la ,,bufetul satului” pentru a bea un pahar de votcă sau pentru a-și cumpăra un pachet de țigări? De unde ați scos această concluzie, potrivit căreia tatăl respectiv și-a cumpărat, în toată luna, țigări și băutură din alocațiile copiilor? Mesajul transmis de dv., pe un post de televiziune naţional, a fost unilateral, obtuz și radical. Din afirmația Domniei dv. reiese că foarte multe familii îşi folosesc banii de alocaţii pentru a-aşi cumpăra ţigări şi alcool? Dacă un tată fumează un pachet de țigări pe lună, suma necesară pentru țigări ar fi de aproximativ 600 de lei, fără băutură, iar alocația totală pentru doi copii este de 418 lei. Din ce bani, tatăl respectiv își mai cumpără țigări și băutură, dacă spuneaţi că nu lucrează nicăieri? Acesta este un motiv ca să nu majorați alocațiile copiilor în cel mai scurt timp posibil, ci abia la începutul anului 2012? De ce nu oferiţi copiilor tichete cu destinaţie precisă, în schimbul cărora să nu se poată achiziţiona ţigări şi votcă? Veniţi, d-le, cu soluţii, dacă tot vă ţineţi mai deştepţi decât alţi politicieni, aleşi ai poporului!

  Dintr-un alt punct de vedere, haideţi să analizăm cum stăm cu scăderea natalității. Care este strategia economică inițiată de politicieni în urma căreia să fie stimulată natalitatea? Vă rog, stimați politicieni, să furnizați pe posturile de televiziune din țară, care sunt stimulentele acordate familiilor din România, de bună credință, în afară de alocațiile pentru copii. Nu toți părinții din România cheltuiesc banii de alocație pe țigări și alcool! Sunt familii în care copiii primesc banii de alocație sau bursa aia modică pentru rezultate bune la învăţătură, de aproximativ 100 de lei, pe carduri. În anii trecuți, un tată sătmărean spunea despre faptul că fiul său este student la medicină în București. ,,Toate cheltuielile de cazare și pregătire școlară – spunea sătmăreanul respectiv – le suportăm noi , familia, și nu primim niciun ban de la nimeni !E și acolo o bursă de merit, dar în rest, pauză…în timp ce un om certat cu legea beneficiază de sute de lei pe lună pentru întreținerea și reeducarea acestuia…”.

  Am întâlnit anul trecut o mamă, care lucra în calitate de vânzătoare la un magazin de legume și fructe. Salariul lunar net, pe care îl primea mână, era de 1500 de lei. Soțul câștiga la vremea respectivă, aproximativ 2000 de lei. În aceste condiții, mama îmi spunea că are o fată, care era elevă la liceu și că trebuia să cheltuiască bani în plus pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Îmi spunea, foarte hotărâtă, că fără ore suplimentare nu credea că fiica ei va putea trece acest examen de absolvire a liceului. Alocația fetei ,,a expirat la vremea respective…”, după împlinirea vârstei de 18 ani. Iată, domnilor politicieni, care este viața unei familii din România, și sunt cu sutele de mii, care se descurcă din venituri modeste menite ,,să asigure la limită…”, supravieţuirea şi educația pentru toate cele necesare unui copil, elev sau student…în timp ce dv. vă codiți, vă socotiți, vă zgârciți, vă bălăciţi în venituri consistente… să acordați o alocație onorabilă copiilor din România. Refrenul, devenit celebru în spaţiul public: ,,Nu sunt bani pentru alocații!”, răsună în vremea nevinovatei noastre Democraţii, ,,lipsită” de binefacerile unei Dictaturi…, de parcă ar fi cântat de niște papagali, din jungla africană, pe jumătate jumuliți de penele prostiei…

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img