More


  Noaptea muzeelor la Muzeul Județean Satu Mare

  - Advertisement -

  Muzeul Județean Satu Mare de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 21 găzduiește cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor” câteva expoziții și anume expozițiile permanente de Istorie și Etnografie, Tezaurul muzeului, Expoziții temporare, „Liliecii Stăpânii Nopții”, „Luxul Necesar”.

  Pe lăngă vizionarea expozițiilor, vizitatorii pot participa între orele 18.00 și 22.00 atât la ateliere de creație: pictură pe sticlă, pânză, lemn și piatră în curtea interioară a muzeului, cât și la vânătoarea de comori unde copiii vor căuta obiecte pe un traseu prestabilit.

  De asemenea spectatorii pot asista la un concert vocal-instrumental în lumina torțelor, în colaborare cu Ansamblul folcloric „Florile Tărnii”- Tarna Mare, iar de la ora 21.00 la concertul  de vioară susținut de membrii orchestrei Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, Norbert Ammer și Barabás Dorottya. În program Jean-Marie Leclair: Sonate pentru două viori.

  Accesul vizitatorilor este gratuit  în expozițiile permanente. Sala Tezaur și 2 expoziții temporare, pot fi vizitate la prețul unei expoziții temporare.

  Muzeul de Artă – P-ța Libertății nr.21

  Expoziții:

  1. Expoziția permanentă „Aurel Popp”
  2. Expoziție temporară „Micul Prinț”

  Activități:

  Orele 18.00-20.00

   

  • Expoziţie cu o selecţie a lucrărilor realizate de elevii Liceului de Arte „Aurel Popp” Satu Mare,  Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, preşcolarii de la Grădinița „Ion Creangă” din Satu Mare, elevii de la Centrul Şcolar Pentru Educaţiei Incluzivă Satu Mare, în perioada atelierelor de creație (02-04.06.2021) organizate de colectivul Muzeului de Artă şi artiştii plastici:  prof Aurelian Busuioc, prof. Szemak Zsuzsa, prof. Cristina Gloria Oprişa, prof. Virginia Pişcoran, Alina Lorincz. Conducerea Muzeului Județean Satu Mare va acorda copiilor diplome de participare.

  Orele: 20.30 – 21.30

  • Spectacol de improvizație – ImproŞtim – cu Actorii Teatrului de Nord Satu Mare,Trupa „Mihai Raicu”)

  Orele: 21.30 – 21.50

  • Concert de muzică tradițională susținut de membrii Filarmonicii „Dinu Lipatti Satu Mare”, Petrică Zele-vioară și Casian Călin – vioară

  Orele: 22.00-23.00

  • Proiecţie de film documentar „Nunta anului”, regia Ban Josef promovarea expoziţiei temporare „Luxul Necesar

  Accesul vizitatorilor este gratuit la toate manifestările de la Muzeul de Artă

  Muzeul Municipal Carei:

  Expoziții:

  Expozițiile permanente ale muzeului

  Expoziții temporare:

  1. „Surprinzătorul DALI”
  2. Expoziție de cactuși – realizată în colaborare cu Asociația „Aztekium ” Satu Mare și colecționari din Baia Mare, Sighetu Marmației, Seini, Turda, Chereușa

  Ora 20.00 – Concert de pian susținut de elevi ai ”Clubului elevilor” din Carei

  Accesul vizitatorilor este gratuit la expozițiile permanente și contra cost la expoziția „Surprinzătorul Dali”

  Muzeul Orășenesc Tășnad

  Ora 17.00 –  ” Natura și ecologia privită prin ochii copiilor ” activitate realizată în colaborare cu  „ Clubul elevilor ” Tășnad.

  Accesul vizitatorilor este gratuit

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img