More


  GALERIE FOTO. Ziua drapelului, sărbătorită cu mare fast la Satu Mare

  - Advertisement -

  Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită, în această dimineață, în municipiul Satu Mare.  Drapelul a fost coborât în data de 25 iunie, orele 18,00, de pe catargul din P-ța 25 Octombrie și dus în Biserica Sf. Constantin şi Elena pentru sfințire, de unde a fost luat în dimineața zilei de 26.06.2020, pentru a fi înălțat pe catarg.

  Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Cu acest prilej, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional.

  Prefectul Altfatter Tamás, întâmpinat de Armata Română ca persoana oficială, a deschis prin salutul Gărzii de onoare manifestările dedicate Zilei Drapelului Național care s-au desfășurat astăzi, 26 iunie 2021 la Monumentul Ostașului Român din Pța V. Lucaciu, municipiul Satu Mare.

  Alături de el s-au aflat subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Valer Beseni, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și viceprimarul Adelin Ghiarfas, parlamentari, șefii structurilor Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne.

  Astăzi, începând cu ora 9,30 la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” preoții au săvârșit slujba de sfințire a Drapelului, acesta fiind înmânat Armatei Române pentru a fi reînălțat pe catarg.

  Înălțarea pe catarg a Drapelului României, odată cu rostirea rugăciunii de sacralizare, s-a făcut în acordurile Imnului Național. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare, în prezența unui public numeros.

  Programul a cuprins următoarele activități:

   primirea persoanei oficiale – prezentarea onorului;
   alocuţiune privind sărbătorirea Zilei drapelului național;
   Onor la drapel;
   binecuvântarea drapelului de către preotul militar,
   înălțarea drapelului concomitent cu intonarea imnului național al României.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img