More


  FESTIVITATE DE PREMIERE organizate de ZIUA MEDIULUI

  - Advertisement -

  Acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Mediului s-au finalizat în Grădina Romei la ,,Casa verde,, unde zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Rákóczi Ferenc,, însoțiți de părinți au așteptat cu nerăbdare să preia binemeritatele premii ca simbol al efortului depus în beneficiul mediului prin lucrările realizate.

  În perioada premergătoare evenimentului ecologic, Asociația Ecologică și Umanitară ,,Copacul vieții,, în parteneriat cu publicația ,,Szamos,, au lansat la nivelul Școlii Gimnaziale ,,Rákóczi Ferenc,, un concurs de poezii, eseuri, desene și picturi în cadrul Programului de Educație Ecologică ,,ÎNVAȚĂ ȘI CREEAZĂ PENTRU UN VIITOR VERDE!,, lansat de asociație. Peste 200 de elevi ai școlii îndrumați de către cadrele didactice au participat la concurs realizând lucrări valoroase care au fost evaluate de un juriu format din specialiști atât în domeniul protecției mediului cât și a limbii și literaturii române și maghiare.

  Într-o atmosferă plină de freerie dna Elisabeta Békéssy președintele asociației precum și dna Besennyődi Judit președintele cercului de tineret a ziarului ,,Szamos,, și Elek György redactorul ziarului ,,Szamos,,au mulțumit participanților pentru entuziasmul cu care au participat la acest concurs într-un număr atât de mare realizând lucrări care au scos în evidență situația în care se află la actuală lumea în care trăim din punct de vedere la protecției mediului și ce ar trebui să facem pentru restaurarea ecosistemelor astfel încât să putem asigura pentru generațiile viitoare un mediu curat și sănătos. Dna învățătoare Török Enikő coordonatoarea concursului la nivelul școlii a prezentat în câteva cuvinte bucuria și sârguința cu care elevii au participat la acest concurs din dorința de a realiza lucrări care să sublinieze problemele actuale în domeniul mediului prin poezii, eseuri respectiv vizualizarea acestora prin desene și picturi respectiv printr-un video clip realizat de Őri Ármin  elev în clasa a VI-a și cum văd elevii rezolvarea acestora. Dna director adjunct a mulțumit asociației pentru oportunitatea oferită școlii pe care o coordonează să participe la acest concurs al cărui rezultat denotă interesul și dorința tinerei generații să aducă o schimbare în bine a mediului înconjurător.

  Cu ocazia festivității de premiere un număr de 73 de elevi precum și cadrele didactice și nu în ultimul rând Școala Gimnazială ,,Rákóczi Ferenc,, au fost premiați de asociație cu  diplome de merit și pachete de cărți cu teme ecologice multe dintre ele realizate de către Societatea Carpatină Ardeleană cu ocazia proiectelor de mediu cu finanțare europeană implementate de-alungul anilor.

  Festivitatea s-a finalizat cu realizarea unei poze de grup în fața casei verzi locașul educației pentru mediu atât de mult îndrăgit de sătmăreni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img