Ca un fan declarat, de mic copil, al Angliei la tot ce a însemnat în ultimii 40 de ani turneu final, am plecat și la acest EURO cu mari speranțe că băieții albionului vor rupe norii.

Cu a doua cotă la câștigarea trofeului, doar Franța lui Mbappe e peste, Anglia trebuie să recunosc că n- impresionat în grupă… A jucat economicos, a câștigat la limită cu Croația și Cehia și a remizat cu rivalii din nord, scoțienii. Mai degrabă meciurile lor au plictisit telespectatoru neutru… Până și pe prințul William cred că-l vedeam căscând în tribună dacă nu purta regulamentar, masca.

Am zice chiar că Anglia a jucat italienește până acum în vreme ce sqadra lui Mancini a copiat stilul meciurilor din Premier League și a jucat mereu avântat… Urmează optimile și momentul adevărului pentru englezi… Dacă trec de acest hop putem zice că bookmakerii au avut dreptate cu cota lor de la începutul turneului… Dacă însă Sterling &co pierd chiar pe Wembley mai avem de așteptat până să zicem cu adevărat că ”fotbalul s-a întors acasă!”.

Am văzut și ce polemică s-a declanșat în jurul unor declarații oferite de Mircea Lucescu… Omul și-a spus o părere și și-a apărat un fost jucător, pe Rossi de la Brescia… Pe care l-ar vedea un bun selecționer la Națională… Și până la urmă cu ce a greșit? Dacă Rossi i-a revitalizat pe unguri, de ce n-ar reuși și cu noi… Noi care ne dăm mai talentați și mai mingicari în ale fotbalului…

 

Florin Muresan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here