More


  POLUARE pe Someș. SUTE de metri cub de deşeuri

  - Advertisement -

  În numai câteva zile, de pe porţiunea din Ungaria a râului Someş au fost scoase 257 de metri cub de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc, fiind aduse de apele umflate ale râului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria, luni, pe canalul public de ştiri M1 din Ungaria.

  Gabriella Siklós a relatat că atunci când nivelul apelor creşte chiar şi cu numai 1-2 metri – râurile ridică deşeurile depuse pe maluri. Poluarea actuală a fost semnalată nu numai de sistemul de camere web instalat, ci şi de personalul responsabil, care a observat că apele râului aduceau cu sine până la 100-120 de PET-uri pe minut, a spus.

  Din 2019 încoace, aceasta a fost cea de-a şaptea ocazie în care au fost puse în funcţiune aparatele de eliminare a deşeurilor dezvoltate de Ungaria. Pe Someş, ele au fost folosite pentru prima oară, a specificat Siklós. Din moment ce Someşul este un râu mai îngust decât Tisa, au reuşit să oprească aproape complet traseul deşeurilor, a explicat purtătorul de cuvânt.

  Potrivit comunicatului, o prognoză meteo este disponibilă pentru următoarele şase zile şi deocamdată nu sunt aşteptate noi creşteri ale nivelului apei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img