More


  TÂRGURILE din județ rămân ÎNCHISE

  - Advertisement -

  Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții. Se vor respecta toate măsurile de biosecuritate în exploatațiile comerciale cât și în cele non profesionale.

  Suinele domestice din exploatațiile non profesionale, trebuie ținute obligatoriu numai în spații închise. Reamintim crescătorilor de suine, că pentru a se evita răspândirea virusului, trebuie să respecte următoarele reguli,

  • Schimbați-vă hainele și încălțămintea când intrați în adăpostul porcilor;
   Nu hrăniți animalele cu lături;
  • Anunțați medicul veterinar despre orice suspiciune de boală;
  • Nu încurajați transportul ilegal de animale.
  • Afumarea, sărarea și congelarea cărnii de porc nu distrug virusul!
  • Pesta Porcină Africană nu afectează omul.
  • Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreți. Scroafele / vierii nu vor fi scoase / scoși in exploatație, în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploatații.
   Atenționăm crescătorii de suine, că în urma sacrificărilor de porci pentru consum propriu / familial, aceștia au obligația de a anunța medicul veterinar concesionar din localitatea de domiciliu, în vederea efectuării unui examen ante mortem al porcului viu și post mortem a carcasei , precum și pentru a recolta probe pentru examene specifice de laborator, dacă este cazul.

  DSVSA  Satu-Mare solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse și întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.

  D.S.V.S.A. Satu – Mare, roagă cititori publicațiilor sătmărene, să consulte și pagina de internet a A.N.S.V.S.A – ului., care vine cu recomandări precise pentru a preveni răspândirea COVID – 19, atât pentru procesatorii de produse alimentare, cât și pentru crescătorii de animale.

  A.N.S.V.S.A, actualizează aceste informații pentru public, în funcție de evoluția cazurilor de boală respiratorie, cauzate de SARS CoV – 2.

  Pentru orice fel de sesizare, reclamație în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentului, vă rugăm să apelați CALL CENTER, la numărul de telefon 0800826787 sau DSVSA SATU – MARE – 0261715956, 0760789016.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img