More


  ZIUA REZERVISTULUI MILITAR

  - Advertisement -

   La nivel național, în fiecare zi de 31 mai, a anului în curs, se sărbătorește, de 11 ani încoace, ZIUA REZERVISTULUI MILITAR, iar la 5 iunie 2021, iată se împlinesc 30 de ani de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (ANCMRR). La Satu Mare, cadrele militare în rezervă vor sărbători astăzi această zi, într-un cadru festiv, în care se vor înmâna diplome de excelență și medalii comemorative: Instituției Prefectului, Consiliulului Județean și Primăriei Satu Mare, precum și membrilor Biroului Executiv ai ANCMRR. În acest context festiv, azi vor primi medalia comemorativă și diplome de excelență foști președinți ai Asociației: col.(r) RIȚIU GRIGORE și col.(r) ANGHIUȘ PETRE.

  Într-un cadru festiv memorabil, vor fi avansați în grad de ofițeri și subofițeri: jandarmi, pompieri și polițiști.

  Toți participanții vor primi câte o insignă și diploma de excelență.

  Dintr-un articol al Trustului de presă al Ministerului Apărării Naționale am aflat că: ,,Statutul ANCMRR, pus de acord cu prevederile legislative în vigoare privind asociaţiile şi fundaţiile, aprobat la Conferinţa Naţională Extraordinară, din noiembrie 2018, stabileşte, în principal, obiectivele privind îmbunătăţirea protecţiei sociale, cultivarea valorilor civice ale Statului de drept, contribuţia la dezvoltarea relaţiilor cu MApN, precum şi cu societatea civilă, cultivarea sentimentelor de corp şi camaraderie dintre cadrele militare în rezervă şi în retragere şi cadrele militare active, promovează valorile fundamentale ale democraţiei, interesele şi simbolurile naţionale ale României, contribuie la cultivarea trecutului glorios al poporului român şi al armatei sale, participă la educarea tineretului în spiritul dragostei de patrie, precum şi la cultivarea şi promovarea imaginii armatei în societatea românească.
  Din 2004, ANCMRR are calitatea de utilitate publică, dispune şi se identifică prin însemn heraldic propriu, steag de identificare şi dreptul de a conferi Emblema de Onoare a Asociaţiei. ANCMRR funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi sub autoritatea Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind preşedinte de onoare.

  Asociaţia are un număr însemnat de membri, organizaţi în filiale judeţene în toate judeţele ţării, şi în sectoarele Municipiului Bucureşti, filiale şi subfiliale locale în toate localităţile în care funcţionează (sau au funcţionat) garnizoane militare. ANCMRR reprezintă o structură asociativă viabilă care, prin promovarea celor mai autentice valori, reuşeşte să sporească tăria şi eficienţa activităţilor pe care le desfăşoară, în primul rând apărarea drepturilor şi intereselor cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale familiilor acestora, conlucrând în acest sens cu structurile similare provenite din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dar şi cu cele ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale.”

  Pentru a marca acest eveniment istoric din viața membrilor ANCMRR, am spicuit câteva gânduri reprezentative, inserate în mesajul d-lui LUCIAN NICOLAE BODE – ministrul afacerilor interne, adresat cadrelor militare în rezervă și retragere: ,, Fiecare dintre noi, deși în generații diferite, ne-am asumat evoluția și modernizarea acestei țări, cu speranța unui viitor mai bun pentru urmașii noștri, iar rezultatul eforturilor constante ale tuturor în numele libertății și siguranței cetățenilor, au fost încununate de succes: includerea României în statele membre ale Uniunii Europene și NATO. Cu gândul la cei dinaintea mea, îmi doresc ca generațiile care ne urmează să nu se rușineze de un cuvânt pe care, la rândul meu, l-am învățat de la părinții și dascălii mei: patriotism. Dumneavoastră sunteți exemplul viu al faptului că patriotismul nu este o floare ce se poartă la rever în zi de sărbătoare, ci un mod de viață. La mulți ani!”…

  Un mesaj emoționant le-a transmis cadrelor militare în rezervă și retragere și dl. General (r) dr. IOAN HURDUBAIE – președintele ANCMRR: ,, Sărbătorirea acestor două evenimente îmi oferă minunatul prilej de a-mi exprima respectul deplin și admirația pentru profesionalismul, credința, devotamentul, demnitatea și onoarea cu care Dumneavoastră ați servit țara sub drapelul tricolor și ați contribuit la apărarea unor valori fundamentale ale societății, fără să precupețiți efortul și, uneori, chiar viața…Ne amintim, totodată, cu emoție și compasiune de camarazii noștri care au contribuit la înființarea Asociației și a filialelor și care, în cei treizeci de ani, ne-au părăsit, dar cărora le vom păstra o amintire neștearsă, purtând în suflet recunoștința noastră pentru contribuția lor la dezvoltarea și afirmarea organizației noastre… Tuturor cadrelor militare în rezervă și retragere le doresc multă sănătate și un sincer LA MULȚI ANI!”.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img