More

    Acțiuni în sistem integrat desfășurate de polițiștii sătmăreni

    Peste 270 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost angrenați în acțiunile organizate în sistem integrat împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră, în perioada 22 – 25 iulie a.c., pe raza județului Satu Mare.

    În cadrul acțiunilor desfășurate s-a urmărit îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, asigurarea respectării cadrului legal, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produse în urma infracţiunilor, precum şi a celor care încalcă prevederile legale.

    Prin organizarea de acţiuni specifice punctuale şi consolidarea prezenţei echipelor de patrulare în zonele vizate, inclusiv prin cooptarea de efective de la județele limitrofe s-a urmărit prevenirea activităţilor infracţionale şi amplificarea vizibilităţii elementului poliţienesc în spaţiul public.

    Astfel, polițiștii din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale au acționat în vederea asigurării unui climat de siguranță civică și creării cadrului operațional necesar diminuării fenomenului infracțional.
    În urma activităților desfășurate polițiștii au efectuat 85 de filtre, au constatat 19 infracțiuni din care 8 în flagrant delict și au depistat 9 persoane urmărite la nivel național.
    Totodată au aplicat 617 sancțiuni contravenționale din care 493 la regimul rutier, 75 la Legea 61/1991 iar restul la alte acte normative, valoarea totală a amenzilor fiind de 159 957 de lei.
    De asemenea, au legitimat peste 2 800 de persoane și au verificat aproximativ 2 000 de autovehicule, ocazie cu care au ridicat 31 de certificate de înmatriculare.

    În urma controalelor efectuate polițiștii au reținut 40 de permise de conducere, din care 22 pentru depășirea limitei legală de viteză, 8 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 10 pentru alte abateri săvârșite la regimul rutier.

    Tot în cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 1 482 de lei.

    În cadrul acțiunilor au fost angrenate și efective din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratelor de poliție județene limitrofe BIHOR și MARAMUREȘ dar și din cadrul altor instituții/structuri locale colaboratoare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE