More

    ATENȚIONARE!!! Val de CANICULĂ la Satu Mare

    Timp de cinci zile, județul Satu Mare se va afla sub influența unui val de caniculă. În aceste sens, meteorologii au remis un cod galben pentru județul Satu Mare valabil până pe data de 31 iulie.

    Cod Galben de caniculă

    Fenomenele vizate în cadrul codului galben remis pentru zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie, sunt val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

    În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

    Notă: Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

    Temperaturi caniculare la Satu Mare

    În perioada mai sus amintită, la Satu Mare vor fi înregitrate temperaturi caniculare.

    Astfel, marți, 27 iuie vor fi înregistrate 36 de grade ziua și 20 de grade noaptea, cu cer parțial senin și șanse de ploaie.

    Miercuri, 28 iulie, vor fi înregistrate 35 de grade ziua, respectiv 20 de grade noaptea, cu cer senin, iar joi, 29 iule vor fi 33 de grade ziua, respectiv 19 bgrade noaptea.

    Vineri, 30 iulie, vor fi 34 de grade ziua, respectiv 19 grade noaptea, cu șanse de ploaie, iar sâmbătă vor fi 32 de grade ziua și 18 grade noaptea. Duminică vor fi doar 30 de grade.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE