More


  Din lumea sistemului de protecție social sătmărean

  - Advertisement -

  La Centrul de Plasament FLOARE DE COLȚ din Halmeu, în săptămâna 19-23 iulie s-au desfășurat o serie de activități în colaborare cu Fundația HANS LINDNER. Beneficiarii au vizitat câteva firme, ferme agricole și fabrici din județul Satu Mare, respectiv: o fermă agricolă din Urziceni, fabrica ,,Kneho Rom” din Carei, firma ,,Schwabenhof”, ,,Autonet”, iar la Ardud, ,,Podgoria Vlas”. A fost o săptămână plină de experiențe din domeniul afacerilor. Tinerii instituționalizați au avut posibilitatea să afle de la specialiștii din domeniu foarte multe lucruri despre modul cum funcționează o fabrică de producție, iar în ceea ce privește fermele agricole au primit foarte multe informații legate de utilajele agricole și dotările moderne necesare pentru o agricultură performantă.

  Tot în această perioadă, 6 beneficiari au intrat în rândul tinerilor voluntari ai echipei de pompieri aparținătoare de Primăria din Halmeu. Acest eveniment important din viața celor 6 beneficiari a fost marcat și de aflarea primelor informații în ceea ce privește regulile și mijloacele necesare de intervenție a pompierilor în cazul unor incendii. În ziua de 29 iulie beneficiarii vor sărbători ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI, iar în 30 iulie, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRIETENIEI. În acest sens, beneficiarii împreună cu educatorii vor pregăti diverse filme documentare și materiale informative, care vor marca cele două sărbători.

  În data de 23 iulie, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap Mintal ,,Sfânta Ana” din Carei, beneficiarii împreună cu angajații au sărbătorit Ziua SFÂNTA ANA. Trebuie să precizăm faptul că Sfânta Ana este protectoarea Centrului. În acest sens, specialiștii Casei au prezentat un material informativ, care a scos în evidență câteva informații relevante despre SFÂNTA ANA, care au fost completate cu câteva informații legate de istoricul acestui Centru careian, de la înființare și până în prezent. De la această sărbătoare nu au lipsit: cântecele, recitările de poezii, jocurile și desigur un meniu culinar tradițional completat cu prăjituri, dulciuri și băuturi răcoritoare. În săptămâna 26-30 iulie, la Centrul SFÂNTA ANA din Carei vor fi organizate ateliere de lucru în vederea confecționării și ornării coșurilor din hârtie și alte materiale, dar și pentru confecționarea de flori prin tehnica origami. În final, cele mai reușite lucrări vor face obiectul unei expoziții meșteșugărești interne. Prin intermediul acestor activități, beneficiarii vor cunoaște tehnicile de lucru, dar își vor îmbogăți deprinderile pentru dezvoltarea abilităților de motricitate, sporirea încrederii în sine și dezvoltarea creativității prin confecționarea produselor amintite.

  La Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din Satu Mare (SECPAH), în săptămâna 19-23 iulie, echipele de evaluare complexă adulți au evaluat un număr de 59 de cazuri de reevaluare și 49 de cazuri noi. S-a efectuat analiza premergătoare evaluării complexe pentru 57 de dosare. Procesul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap a avut loc în baza raportului telefonic și a documentelor depuse la dosarul solicitantului/solicitantei, folosind mijloacele de comunicare telefonică. Totodată, în cadrul procesului de analiză de dosar au fost oferite informații telefonice legate de documentele suplimentare care se solicită în vederea clarificării stării prezente a solicitantului. La ghișeul SECPAH s-a preluat un număr de 59 de cazuri de reevaluare, 49 de cazuri noi și 10 cazuri la care se solicită reevaluarea din cauza agravării stării de sănătate a solicitanților.

  În ceea ce privește gestionarea contestațiilor au fost redactate un număr de 4 documente în legătură cu apărările formulate în cadrul judecării contestațiilor împotriva certificatelor de încadrare, după cum urmează: 2 întâmpinări la contestații; – întâmpinări la recursuri; 2 recursuri; – note scrise; – apel; – delegații; – răspuns întâmpinări; – alte cereri sau adrese (cerere judecare skype). În săptămâna 26.07 – 30.07.2021 echipele de evaluare complexă adulți vor evalua un număr aproximativ de 88 de cazuri de reevaluare, cazuri noi și agravări. De asemenea, se va efectua analiza premergătoare evaluării complexe pentru aproximativ un număr de 65 de dosare. Informațiile solicitate de către beneficiari pot fi obținute telefonic, referitoare la procedura de încadrare într-un grad de handicap.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img