More


  Naţionala de baschet 3×3 a României a plecat la Tokyo

  - Advertisement -

  Joi , 15 iulie 2021, nationala feminina de baschet 3×3 a Romaniei a urcat in charterul delegatiei olimpice TEAM ROMANIA cu destinatia Japonia, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O performanta deosebita, care cu siguranta va ramane inscrisa cu litere de-o schioapa in istoria baschetului autohton. Iar Acvilele noastre care au plecat spre Tara Soarelui Rasare viseaza cu ochii deschisi si nu vor sa se limiteze doar la aceasta calificare. Spera la mult mai mult, chiar daca lupta de pe scena olimpica va fi extrem de dificila.
  Astfel, dupa mai multe luni de pregatire intensa in cadrul bazei olimpice Sydney 2000 de la Izvorani, nationala feminina de baschet 3×3 a Romaniei, compusa din opt magnifici – sportivele Gabriela Margineanu, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Claudia Cuic, Anca Sipos si Gabriela Irimia, antrenoarea Tatiana Gallova si kinetoterapeutul Mircea Nutescu, a trecut cu brio de ultima testare RT-PCR din tara si a plecat cu ganduri mari spre Jocurile Olimpice. Iar dupa ultimele evolutii din circuitul FIBA 3×3 Women’s Series (n.n. – doua locuri 3 in doua din cele trei turnee la care au participat), visul Acvilelor si al baschetului romanesc poate prinde contur si se poate transforma in realitate!
  De remarcat ca din lot face parte si Claudia Cuic, singura satmareanca ce participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Claudia Cuic a fost legitimate la CSM SATU MARE in acest an dar din toamna a ales sa se transfere la un club din Turcia.
  Romania va evolua in cadrul turneului olimpic de baschet feminin 3×3 impotriva selectionatelor similare ale Chinei, Japoniei, Italiei, SUA, Mongoliei, Frantei si Rusiei (n.n. – nationala rusa va evolua sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia). In baza datelor prezentate de FIBA, va prezentam mai jos programul oficial al meciurilor sustinute de nationala feminina olimpica a Romaniei:
  24 iulie 2021
  China – Romania (ora locala 11:05)
  Romania – Japonia (ora locala 14:50)
  25 iulie 2021
  Romania – Italia (ora locala 11:05)
  Romania – SUA (ora locala 17:30)
  26 iulie 2021
  Mongolia – Romania (ora locala 11:05)
  Romania – Comitetul Olimpic din Rusia (ora locala 14:00)
  27 iulie 2021
  Franta – Romania (ora locala 17:00)
  * In seara zilei de 27 iulie sunt programate sferturile de finala iar in data de 28 iulie vor avea loc semifinalele si finalele.
  Pana la inceperea concursului olimpic, Marginean, Ursu, Stoenescu, Cuic, Sipos si Irimia se vor pregati pe taram nipon cu motoarele turate la maxim, iar din 24 iulie, patru dintre acestea, Marginean, Ursu, Stoenescu si Cuic, vor incepe cursa pentru obtinerea unei performante istorice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img