Devine deja o tradiție ca la mijlocul verii iubitorii sporturilor cu motor să-și dea întâlnire pe micul Transfăgărășan al Oașului, așa cum e numit printre concurenți superbul traseu de 3,1 km al raliului de la Luna Șes.

Vremea bună, zona extraordinară și traseul bine pus la punct de organizatori au atras numeroși iubitori ai sporturilor cu motor în zonă. La start am avut 28 de concurenți care au încercat , atât cât i-au ținut puterile, concentrarea și…motorizarea mașinii să scoată timpi cât mai buni. Și, bineînțeles să evite nedorite accidentări ori ieșiri în decor.


”Totul a fost perfect și le mulțumesc tuturor pentru implicare . Nu am avut evenimente nedorite și, e drept că acum și piloții au fost mai atenți la zonele cu risc de derapaj. Competiția devine tot mai atractivă pentru piloții din țară nu doar pentru taxele mici ci și pentru faptul că acest VTM de la Luna șes punctează în clasamentul național iar la final primii patru piloți din clasamentul general vor alcătui echipa României ce va reprezenta România la etapa FIA de VTM din Portugalia.” Ne a spus directorul ACR Satu Mare , David Seletye.
De remarcat că am avut și piloți de la drift . ”Le mulțumesc că au venit și mai ales Nataliei Iocsak , cea care a și recunoscut că a ținut să participle acasă la Luna Șes pentru a pregăti și următoarele etape din Campionatul Național de drift. A revenit la noi și David Tarța, un alt tânăr ce a pornit cu noi pe drumul raliurilor” a mai spus David Seletye.

General: locul 1 – Vasile Botez (Timişoara), 2 – Alex Ciulea (Baia Mare), 3 – Zsolt Vajda (Satu Mare).
Juniori: 1 – Dominik Balog (Satu Mare)
Grupa DH1: 1- Nelu Rus (Năsăud)
Grupa AH10: 1 – Mihai Filip (Baia Mare)
Grupa AH11: 1 – Marius Andor (Baia Mare)
Grupa AH12: 1 – Vasile Botez (Timişoara), 2- Alex Ciulean (Baia Mare), 3 – Andrei Manache (Strjnicu)


Evenimentul de la Luna Şes a fost organizat de ACR Satu Mare şi CS Rider’s Satu Mare, în colaborare cu Primăria Negreşti-Oaş, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Satu Mare. Informaţia Zilei şi Informaţia TV sunt partneri media ai evenimentelor organizate de ACR Satu Mare.


A doua etapă a Campionatului ACR de VTM se va desfăşura pe 7 august pe Meseş.
Apoi în septembrie vom avea etapă de CEC ORI CUP la Satu Mare iar în octombrie s-ar putea ca etapa de Rally Sprint să se desfășoare la Baia Mare pentru ca în noiembrie să se organizeze ultima etapă la Poligonul ACR. și bineînțeles festivitatea de premiere…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here