More


  Instituția Prefectului Județul Satu Mare sprijină dezvoltarea parteneriatelor cu autorități din Ucraina

  - Advertisement -

  Prezent la deschiderea lucrărilor celei de-a X-a ediţii a Simpozionului internaţional ”Relaţii româno-ucrainene. Istorie şi contemporaneitate”, în cuvântul de salut, prefectul Altfatter Tamás a apreciat eforturile și perseverența Uniunii Ucrainenilor din România, a deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi care, împreună cu conducerea Muzeului Judeţean Satu Mare țin la perpetuarea acestui eveniment, adevărată punte culturală și științifică între cele două popoare.

  ”Instituția Prefectului Județul Satu Mare sprijină dezvoltarea parteneriatelor cu autorități din Ucraina, am organizat împreună cu Administrația de Stat a Regiunii Transcarpatia și cu instituții din Maramureș ani la rând manifestări culturale și am parafat parteneriate care ne-au adus mai aproape. Mai mult, oportunitatea finanțării proiectelor din fondurile europene de cooperare transfrontalieră a dus la implementarea unor idei care au contribuit la relații de colaborare, de siguranță publică, de prevenire a dezastrelor și de consolidare a administrației de ambele părți a frontierei”

  Evenimentul de astăzi a fost reprezentat bilateral la nivel înalt, fiind prezenți, pe lângă deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi și primarul Kereskényi Gábor președintele Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Anatoliy Poloskov, vicepreședintele Consiliului Regional Transcarpatia, Vancho Vasyl, precum și reprezentanți ai mediului academic, ai culturii și ai administrației atât din Ucraina cât și din România.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img