More


  Școala Gimnazială „Lucian Blaga” în carantină

  - Advertisement -

  Datorită a tot mai multe cazuri de corona virus confrmate în utlima săptămână, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Satu Mare s-a închis pentru șapte zile.

  Cu o săptămână înaintea începerii noului an școlar 2021-2022, a fost confirmat pozitiv primul cadru didactic infectat cu virusul COVID-19, din cadu școlii gimnaziale „Lucian Blaga” din Satu Mare. Vineri 10 septembrie, a fost depistat cel de al doilea caz pozitiv, iar în cursul zilei de sâmbătă, un alt cadru didactic a început să se simtă rău. Acesta a primit rezultatul testului în decursul serii și astfel a fost confirmat și cel de al treilea caz.

  În urma unei discuții purtate între Directorul Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar Județean și Prefectura Satu Mare, s-a decis ca luni, 13 septembrie 2021, să fie testate tot corpul profesoral al școlii gimnaziale „Lucian Blaga”.


  În cursul serii de luni, au ajuns rezultatele testelor efectuate și astfel au fost depistate înca doua cadre didactice infectate cu COVID-19. Având în vedere cele întâmplate, s-a decis suspendarea în online a cursurilor pe o perioadă de o săptămână.

  Cu toate acestea, festivitatea de deschidere de an școlar, nu s-a anulat, deoarece nu se dorea alarmarea atât a elevilor cât și a părinților. Întregul eveniment a durat doar o jumătate de oră, iar pentru un grad mai ridicat de siguranță, profesorii nu au intract în contact cu elevii, aceștia mergând de la festivitate, direct acasă.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img