More


  E nevoie de o Coaliție a partidelor politice anticovid?

  - Advertisement -

  Un profesor universitar a afirmat pe un post de radio național că ar fi nevoie de înființarea unei Coaliții a tuturor partidelor politice necesară pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei și nevaccinării populației. Vaccinarea românilor a ajuns la peste 30 la sută. Acest procent este foarte mic în comparație cu alte țări unde vaccinarea a ajuns la aproximativ 80 la sută. Unii străini afirmă că ar trebui să fie angrenate în această necesitate a vaccinării în special cultele religioase, care să-i convingă pe credincioși să se vaccineze. Noi știm că toate cultele religioase au o altă misiune…Da, poate fi o idee.Un politician de pe la noi ar fi de părere că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie. Sigur ,,părerile sunt împărțite”, ca de obicei, iar politicienii noștri nu sunt interesați să se ,,focuseze” în mod special pe formarea unei Coaliții anticovid. Ei sunt preocupați de formarea Majorității și formarea unui ,,guvern stabil”. Instabilitatea negocierilor se află în actualitate și nicidecum nu se prefigurează o comunicare inteligentă, dezinteresată pentru binele național, între actorii majoritari și minoritari. Tensiunea socială a atins cote maxime, iar unii politicieni nu prea se mai concentrează la rezultate spectaculoase ale infectărilor cu Covid-19 și cu lipsa posibilității de a fi internați în spitale noii infectați. Invariabil apar comunicate de presă de genul: ,,Tot mai mulți români sunt internați în stare gravă…”. Dacă ar exista această Coaliție a partidelor politice anticovid, la masa unei analize profesioniste s-ar putea identifica urgent cauzele reale în urma cărora foarte mulți români nu doresc să se vaccineze. Măsurile speciale coercitive și tot felul de raportări fictive zilnice, pentru că așa sunt percepute multe dintre ele, care anunță procente incredibile ale ratei infectărilor, în creștere de la o zi la alta, au menirea să-i determine pe români să se vaccineze în baza unei Frici induse. Din păcate, aceste soluții s-au dovedit a fi ineficiente, iar în campania de vaccinare nu există explicații plauzibile, psihologice și destul de convingătoare pentru a-i convinge pe români să se vaccineze.

  Dacă specialiștii din domeniul medical, împreună cu sociologii și psihologii, reuniți sub cupola unei Coaliții a partidelor politice anticovid, ar studia mai bine care sunt percepțiile românilor legate de vaccin, atunci s-ar creiona clar premisele în vederea elaborării unei noi strategii a campaniei de vaccinare. Frica de vaccin alimentată cu tot felul de suspiciuni și speculații îi determină pe foarte mulți români să nu aibă încredere în oferta de vaccinuri existentă pe piața românească. Din cauza unei campanii de vaccinare sufocantă și amenințătoare, neîncrederea românilor în acest demers anticovid a crescut în intensitate spre dezamăgirea Decidenților, care au comandat și-au cumpărat milioane și milioane de vaccinuri. O coaliție a partidelor politice din România ar putea superviza și încuraja cercetările în vederea descoperirii ,,spaimelor” alimentate de efectele secundare, care s-au creat în mințile oamenilor. Indignarea în ceea ce privește neîncrederea în vaccinuri a fost amplificată și de ideea ,,năstrușnică” a vaccinării copiilor. Până mai ieri se spunea că tinerii, copii au o imunitate ridicată… Dovada indignării constă în faptul că la un protest o mamă purta o pancartă pe care scria cu litere de-o șchioapă: ,,Nu vă atingeți de copiii noștri!”. De unde vine atâta vehemență, atâta oponență și revoltă părintească? Nimeni nu a studiat încă în profunzime aceste repulsii tranșante aruncate în spațiul public cu multă, multă neîncredere…

  Printre români circulă nenumărate exemple legate de efectele secundare ale unor vaccinuri. Printre acestea se află și concluzia potrivit căreia necesitatea vaccinării este ,,o afacere din care cineva câștigă bani serioși la nivel mondial”. În alt context, se vorbește despre efectele negative asupra fertilității feminine și tulburări grave de comportament după administrarea vaccinului. Alții spun că Cineva dorește să ne transforme în niște ,,Zombi”, în urma administrării dozelor de vaccin. Presiunea psihică este accentuată, chiar stresantă, și de campania zilnică forțată prin intermediul căreia se dorește cu tot dinadinsul să determine populația să se vaccineze. Nu mai vorbim de anumite discriminări și interdicții, care se fac între vaccinați și nevaccinați. Mai sunt multe considerații critice împotriva vaccinării populației. Cert este că românii trebuie convinși prin mijloace pașnice despre necesitatea vaccinării, cu argumente riguroase, care să le confere o siguranță în ceea ce privește sănătatea familiilor. Se vorbește mult despre testele Covid, care sunt mai agreate decât vaccinurile. Despre vaccinuri se spune că acestea oferă protecție organismului într-un procent de 60 la sută. Oamenii întreabă: ,,Unde este diferența de 40 la sută?”. Mai circulă pe tărâmul oamenilor simpli și ideea că ,,te poți infecta cu Covid-19 chiar dacă ai făcut vaccinul”. Concluzia tranșantă care se naște în mintea omului se transformă instantaneu în întrebarea: ,,…și-atunci de ce mai trebuie să mă vaccinez?”. Viziunea oamenilor, care și-au efectuat testul Covid și au fost declarați negativi, este extrem de interesantă: ,,Dacă nu am Covid, cum pot eu să te infectez pe tine?, dar mă obligi să mă vaccinez!”. Complexitatea refuzului de a merge la vaccinare este mult mai amplă și surprinzătoare prin declarațiile și ,,poveștile”, mai mult sau mai puțin adevărate, ale unor români. Ar putea oare o Coaliție a tuturor partidelor politice să găsească răspunsuri credibile la marile întrebări și suspiciuni ale românilor pentru a-i convinge să se vaccineze?

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img