More

    PREMIERĂ. Dr. Mircea Muncean a realizat PRIMA SARCINĂ obținută prin FERTILIZARE ÎN VITRO din județ

    Anul Nou a venit cu o veste extrem de bună pentru cunoscutul medic sătmărean Mircea Muncean. Acesta a realizat prima sarcină obținută prin fertilizare în vitro din județul Satu Mare. Acest lucru a fost înfăptuit în cadrul departamentului FIV din cadrul Clinicii Gynoprax, condusă de medicul Mircea Muncean.

    Medicul a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că este vorva despre o pacientă în vârstă de 34 ani, cu tratament de sterilitate de peste 3 ani (inclusiv trei inseminări intrauterine fără rezultat).

    Potrivit dr. Mircea Muncean, mămica este una din cele 12 pacienre incluse în programul de fertilizare în vitro la clinica Gynoprax de la deschiderea departamentului de FIV, în iunie 2021.

    Procedurile de stimulare ovariană, puncție si fertilizare în vitro au demarat în noiembrie 2021. Dr. Muncean a avut la dispoziție patru embrioni congelati, din care doi transferati la mămică în data de 21 decembrie 2021.

    Testul de sarcină din sânge a fost pozitiv in data de 31 decembrie 2021, chiar înainte de Revelion,, cu evolutie bună. Testul a fost repetat și azi, 2 ianuarie 2022, cu aceleași rezultate bune.

    Dr. Mircea Muncean a mai declarat pentru GNV că mai sunt nouă cupluri care au embrionii congelati, la care embriotransferul va fi făcut în perioada imediat următoare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE