More


  Au sosit în România primii refugiați din Ucraina. Se așteaptă valuri de persoane zilele următoare

  - Advertisement -

  Joi dimineața, la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, pe jos, zeci de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România  pentru a scăpa de războiul pe care Rusia l-a declanșat în această noapte.

  De asemenea, mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona Siret. În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni.

  Autoritățile de la București au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

  „Traficul se desfășoară în condiții normale, deocamdată. Suntem pregătiți să facem față oricărei situații”, a declarat Pop Adrian, șef PTF Sighet

  Oamenii care au ajuns la frontieră sunt în special turiști veniți din toată Europa, care au fost surprinși de bombardamentele din această dimineață, conform informațiilor Digi24. Zborurile au fost anulate, informații oferite de către companiile aeriene.

  Familiile de ucraineni care au rude la Sighetu Marmației spun că au venit pe termen nelimitat, având în vedere panica generalizată din Ucraina, unde și plățile cu cardurile au fost sistate.

  “Familii întregi de ucraineni au venit cu mașinile. Au rude la Sighetu Marmației și spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în țara lor este panică generală și, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul.

  La Sighetu Marmației sunt pregătite acum taberele de refugiați. În urma evenimentelor, sunt așteptați refugiați din Ucraina.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img