More


  Foto reportaj: Acțiuni de sprijin și consultare pentru elevii din Ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Satu Mare

  - Advertisement -

  În acest început de săptămână s-a desfășurat video – conferința ”Vreau să fiu independent – Acțiuni și consecințe în viața tânărului”, activitate organizată de Grupa de Religie Greco – Catolică a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, prin Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității.

  Activitatea s-a derulat în cadrul Proiectului ,,Gândurile unui adolescent, între limite și perspective”, inițiat de către Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, proiect care continuă să fie implementat și în acest școlar în unitățile de învățământ sătmărene, fiind axat pe prioritatea prevenirii infracțiunilor contra persoanei, respectiv bullying/cyberbullying.

  Pornind de mărturii … de la exemplele prezentate, prin discuții interactive, sunt abordate cauzele care stau la baza comportamentelor de bullying/cyberbullying,

  fiind arătate consecințele dramatice cu valențe negative în dezvoltarea fizică, psihică, emoțională ale tinerilor, dar, mai ales, măsurile preventive.

  La ce instituiții poți apela, la ce persoane. instituții, ONG-uri poți cere sprijin, suport, consiliere … cum anume trebuie procedat în asemenea situații, pentru a fi în siguranță … au fost câteva dintre temele aflate în dezbatere la video conferință.


  ”TU EȘTI PUTEREA! ÎN TINE SE GĂSESC TOATE RESURSELE DE CARE AI NEVOIE!”
  Din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, a participat doamna Liviana Mihaela Chiorean – Comisar de Poliție în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.


  Doamna Comisar, absolventă a Liceului Pedagogic ,,Gheorghe Șincai” Zalău și a Facultății Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogie – Limba Română, a Universității Babeș –Bolyai din Cluj Napoca, s-a născut în localitatea Cehu Silvaniei din județul Sălaj, stabilindu-se în Satu Mare, fiind căsătorită, mamă a doi copii și având ca pasiuni lectura, muzica și dansul.

  Elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, susținuți de corpul profesoral al școlii și de părinți au participat și participă vrecvent la diferite serii de activități educative


  ”Printre acțiunile pe care le-am derulat în școală se numără și proiectele Atelierul cu povești de viață – proiect al Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog (CPECA), proiect desfășurat la clasa a 5-a B, în care s-au dezbătut teme ca: imaginea de sine, importanța regulilor și a libertăților, stima de sine și empatia, comunicarea asertivă, luarea deciziilor pozitive și rezolvarea de probleme; Decizii corecte și comportamente de risc – prevenirea delincvenței juvenile și a bullyingului- Proiect inițiat împreună cu I.P.J. Satui Mare; Activități de prevenire a bullyingului – invitată doamna Comisar Felicia Hrihorișan, din cadrul IPJ satu Mare; Necenzurat – în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, – acțiune desfășurată împreună cu elevii clasei a VIII-a B ai școlii, care a urmărit îmbunătățirea unor abilități de viață și ”Proiectul – Concurs ”Mesajul meu antidrog”.

  Tot împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog ( CPECA), am derulat Proiectul Abilități pentru acțiune, prin desfășurarea a opt activități pe teme de dezvoltare socială, personală, luare de decizii, valori și comportamente responsabile, momente în care am încercat să fim alături de elevii clasei a VI-a A.

  Încercăm ca părin aceste activități să fim alături de copiii din școala noastră și de părinții lor, având de-a lungul timpului o colaborare bună și fructuoasă ca parteneri educaționali…” a concluzionat doamna Director Cătălina Satmari.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img