More


  ÎN CIUDA BUGETULUI MAI REDUS. Primăria Medieșu Aurit continuă dezvoltarea comunei

  - Advertisement -

  Din păcate pentru medieșeni, bugetul pe anul 2022 al comunei Medieșu Aurit este semnificativ mai mic decât cel de anul trecut. Cu toate acestea, primarul comunei, Marian Torok, nu va renunța la niciunul dintre obiectivele de investiții propuse pentru acest an. Infrastructura de apă, canalizare, gaz și rutieră sunbt prioritare.

  Buget diminuat și de criza mondială
  Primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că, datorită și crizei de la nivel mondial, a pandemiei dar și a situației de la granița dintre Rusia și Ucraina, bugetul pe anul 2022 al comunei Medieșu Aurit este mai mic, comparativ cu cel de anul trecut.

  ”Față anul trecut, bugetul Primăriei comunei Medieșu Aurit pe anul 2022 este mai mic. Avem, astfel, mai puțini bani față de anul trecut, dar vom încerca să ne descurcăm așa cum l-am primit. Sperăm ca de-a lungul anului să vină și rectificările bugetare, care sperăm să fie cu plus, astfel încât să ne putem atinge obiectivele propuse în acest an.

  Avem un buget mai mic probabil și din cauza pandemiei, dar și a instabilității politice care s-a creat. Este vorba despre o criză la nivel mondial, nu doar la nivel național, pentru că vedem ceea ce se întâmplă acum cu conflictul dintre Rusia ci Ucraina. Toate acestea afectează și bugetele și se produc unele modificări.

  Având în vedere că în acest an avem parte de un buget mai mic, este clar că va fi afectat și planul de investiții din acest an. Dar încercăm să ne adaptăm bugetului și săperăm să nu ne abatem prea mult de la planul de investiții pe care ni l-am propus”, a declarat primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok.

  Nu se renunță la planul de investiții
  În ciuda bugetului mai mic în acest an, comparativ cu cel de anul trecut, nu se va renunța la niciunul dintre obiectivele de investiții propuse în acest an.

  ”Eu, împreună cu consilierii locali medieșeni, vom încerca ca reducerea bugetului să nu afecteze, cel puțin în prima fază, planul de investiții. Voi face câte puțin din fiecare. Deocamdată îmi voi urmări cursul, planul de investiții, deocamdată pot să țin pasul cu ele. În momentul în care nu o să mai fie fonduri atunci o să vedem ce o să facem. Adică, în prima fază vom începe cu toate investițiile propuse, apoi vor fi finalizate în funcție de fonduri și necesități. Toate obiectivele vor fi finalizate mai devreme, altele mai târziu. Dar nu abandonăm niciun obiectiv.

  Vom pune accent pe infrastructură: aoă, canal, gaze, infrastructura rutieră. Acestea vor fi investițiile prioritare.

  Pe domeniul învățământului am depus niște proiecte, recent am fost informați că am trecut de lista de sinteză, pentru construirea unui copr de școală nou la Medieșu Aurit. La Compania Națională de Investiții urmează să fie scoasă lucrarea la licitație. Se va face încă un corp nou de școală cu șapte săli de clasă și dotările aferente”, a mai declarat primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img