More


  REPARAȚII. Un nou test al răbdării pentru sătmăreni

  - Advertisement -

  Pe sătmăreni îi așteaptă, din nou, o lungă vară fierbinte. Asta deoarece Podul Decebal va intra din nou în reparații capitale, asta după ce consilierii locali sătmăreni au votat acest proiectd e hotărâre în cadrul ședinței de Joi, 24 februarie. Tot în această ședință, a mai fost aprobat și proiectul de hotărâre care prevede acordarea de gratuități persoanelor vârstnice pe transportul în comun.

  Reparații de aproape 28 de milioane de lei
  Cel mai probabil, în vara acestui an, Podul Decebal va intra din nou în reparații capitalke, după ce consilierii locali sătmăreni au votat proiectul de hotărâre îna cest sens.

  Valoarea totală a investiției este de 27.701.644,42 lei (fără TVA)

  din care construcții-montaj 22.161.365,10 lei (fără TVA). Durata de realizare a investiției : 24 luni.

  Realizarea investiției propusă prin Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, va asigura:

  – creșterea duratei de viață a podului Decebal

  – punerea în siguranță a podului Decebal din punct de vedere al capacității portante.

  – îmbunătățirea condițiilor de trafic și creșterea siguranței circulației pietonale.

  – revizuirea iluminatului public pe pod;

  Finanțarea obiectivului: Suportată din buget local, credite sau alte surse legal constituite.
  Există posibilitatea ca aglomerația de anii trecutți când Podul Decebal a intrat în reparații capitale să nu mai fie atât de intensă dacă ținem cont de faptul că, până la vară, va fi dată în folosință Șoseana de Centură, care va prelua o mare parte din trafic.

  Gratuitate pentru vârstnici
  Tot în ședința de joi, consilierii locali au aprobat și proiectul de hotărâre care prevede acordarea de gratuitate pentru vârstnicii sătmăreni pe autobuzele Transurban.

  ”Se aprobă acordarea dreptului de călătorie gratuită pe mijloacele de transport în comun ale Transurban S.A. Satu Mare, pe raza administrativ teritorială a Municipiului Satu Mare pentru toți pensionarii cu domiciliul în Satu Mare, cu pensii sub 2500 lei și vârsta de până la 70 de ani, începând cu 01.03.2022.

  ”Beneficiarii prevederilor art. 1 pot solicita abonamentul lunar gratuit la sediul Transurban S.A. precum și la punctele de distribuție autorizate, pe baza documentelor de identitate prezentate în original și în copie, precum și a copiei cuponului de pensie din luna anterioară celei pentru care se solicită abonamentul gratuit”, se arartă în acest proiect de hotărâre.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img