More


  Aproape jumătate de milion de ucrainieni au intrat în România de la declanșarea războiului

  - Advertisement -

  În data de 14.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 66.345 de persoane, dintre care 13.769 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,8% faţă de ziua precedentă).

  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.181 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 5.089 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,8%).

  De la declanşarea acestei crize, până la data de 14.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 425.786 cetăţeni ucraineni.

  Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 290 cetăţeni, din care 240 au fost cetățeni ucraineni (numărul ucrainenilor intraţi pe la Halmeu a scăzut cu 23% faţă de ziua anterioară). prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.665 persoane, din care 1.325 au fost cetăţeni ucraineni – în uşoară creştere faţă de ziua precedentă); prin PTF Urziceni în schimb, numărul cetăţenilor ucraineni care au ieșit din România a scăzut cu aproape 45%, fiind de 210 în cursul zilei de 14 martie.

  În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

  Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img