More


  EVENIMENT. “Surâsul unui copil”, concurs de artă plastică organizat pentru copii la Satu Mare

  - Advertisement -

  Sâmbătă, la Casa Swab, a avut loc un frumos concurs de artă plastică dedicat copiilor. Organizat în cadrul proiectului ”Surâsul unui copil”, organizat de Școala Gimnazială Hrip, la eveniment au fost participat circa 200 de copii, de la grădiniță până la clasa a opta, de la școli din tot județul.

  ”Este vorvba despre un concurs de creație plastică, adică desen și colaje, la care participă elevi din toate grupele de învământ până la nivel gimnazial, adică de la grupa mică de grădiniță până la clasa a VIII-a.

  Concursul a fost organizat în cadrul proiectului ”Surâsul unui copil”, care are parteneri și în alte județe.

  Acest proiect s-a născut din mai multe motivații, și din păcate, în ultima vreme ne-a cam lipsit zâmbetul, asta și datorită măștii pe care am purtat-o în timpul pandemiei, de aceea am ales acest nume: ”Surâsul unui copil”, a declarat coordonatorul proiectului, învătătoarea Puskas Aneta.

  Proiectul are două părți, participare diectă și participare indirectă. La concursul organizat la Casa Swab au participat doar copii din județul Satu Mare, împărțiți pe cinci grupe: grăfiniță, clasa întâi și a doua, clasa a treia și a patra, calasa a cincea și a șasea, respectiv clasa a șaptea și a opta.

  Însă la concurs au participat elevi și din alte județe, care vor trimite creațiile lor prin poștă, vor fi jurizate, apoi cele mai bune, vor fi și premiate.

  ”Avem ca și parteneri Inspectoratul Școlar Județean, Fundația Maurer, care ne-a asigurat această locație, organizatorul principal fiind Școala Gimnazială Păulești, structura Hrip.

  Sunt suprinsă de numărul foarte mare de participanți.

  Această activitate din cadrul proiectului ”Surâșul unui copil” are ca scop principal promovarea artei vizuale și abilități plastice, dar și devoltarea bunului simț și a frumosului la copii”, a mai spus Puskas Aneta.

  La finalul activității, cele mai bune creații au fost premiate, pe categorii, dar însă toți cei prezenți au primit câte o diplomă de participare.

  Cu lucrările create aici va fi organizată și o expoziție, dar încă nu se știe locația în acest moment.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img