More

    Evenimente caritabile susținute de instituțiile de cultură sătmăreană. Construirea Casei Zânelor sprijinită cu o sumă considerabilă

    S-a încheiat cu succes seria de evenimente caritabile susținute de Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, a căror scop comun a fost sprijinirea Asociației Noe Partium pentru realizarea ultimului mare proiect a regretatei fondatoare și președinte a asociației, Löchli Tünde.

    În urma construirii Casei Zânelor – prima casă tip arcă din România, aceasta va oferi cămin adulților cu dizabilități care nu mai pot fi sprijiniți de părinții sau rudele aflate la o vârstă înaintată sau fără posibilități financiare.

    Primul eveniment caritabil a fost reprezentația trupei Harag György” a piesei de teatru Csongor și Tünde, urmat de proiecția filmului portret a lui Harag György – proiecție care a fost difuzată publicului sătmărean înainte de premiera TV din Ungaria. Ulterior, artiștii Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” au adus și ei o contribuție semnificativă prin Seara de Operetă susținută cu scopul strângerii de fonduri, având alături ca sponsor compania Autonet Import SRL. În urma evenimentelor susținute, încasările din bilete și donațiile făcute, un aport total de 24.939 lei și 10.000 forinți a fost adus Asociației Noe Partium pentru realizarea Casei Zânelor.

    Pe 16 martie, în prezența directorului Trupei „Harag György” – Bessenyei Gedő István, a managerului Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” – Kovács-Pistuka Emőke și a reprezentanților Asociației Noe Partium, în holul filarmoncii a avut loc înmânarea sumelor obținute în urma strângerii de fonduri: 14.939 lei și 10.000 forinți, teatrul contribuind cu suma de 10.000 forinți și 9.777 lei din care 1.000 lei oferit de firma Fery’s Invest, iar filamonica a contribuit cu suma de 5.162 lei obținut în urma donațiilor. Totodată, în cadrul serii de operetă susținute la filarmonică, compania Autonet Import SRL a donat un cec în valoare de 10.000 lei.

    Sprijinul financiar în valoare totală de peste 25.000 de lei este doar un prim dar în același timp și un foarte important pas al asociației în drumul spre construirea Casei Zânelor. Însă realizarea acestui vis măreț are nevoie în continuare de ajutorul multor donatori generoși printre care și asociații partenere din străinătate. Artiștii teatrului și ai filarmonicii, prin acțiunea lor de caritate de amploare, au dorit să atragă atenția comunității asupra importanței cauzei, încurajând cu același entuziasm pe oricine o poate face să promoveze munca și scopul principal al asociației: împreună să îndeplinim visul unei zâne!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE