More


  FOTO. Povestea emoționantă a unei fotografii de la graniță trăită de un sătmărean

  - Advertisement -

  Preotul militar Cristian Silaghi, nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al Inspectoratuluii de Jandarmi Județean Satu Mare, a trăit o poveste emoționantă la graniță, la Vama Halmeu. Aici a cunoscut un ucrainean care s-a născut odată cu războiul și căruia i-a fost gazdă o perioadă de timp. Povestea emoționantă trăită de preotul militar Cristian Siaghi a fost preluat de Jandarmeria Română, iar Gazeta de Nord Vest o redă în cele ce urmează.

  ‘’Spre seară, l-am cunoscut pe Alexandr. Împlinise 7 zile. Era născut în aceeiași zi cu războiul. Mașina mea i-a fost casă preț de aproape două ceasuri, până când, alături de mama sa și-a continuat drumul spre mai departe. La despărțire, l-am binecuvântat din toată ființa mea, și i-am dorit să ajungă mare, pe măsura numelui, așa cum spun dobrogenii ”Să trăiești cu numele, cât numele”.

  Am plecat de la Halmeu spre casă cu lacrimi în ochi, dar cu certitudinea că toți cei care au intrat în România nu au rămas ai nimănui. Unii și-au găsit cazare cu ajutorul voluntarilor, alții au fost așteptați de prieteni, alții și-au continuat călătoria spre alte orașe din România sau spre Vestul Europei.

  Ajuns acasă mi-am strâns copiii în brațe cum nu am mai făcut-o niciodată. Era ora de culcare. Ei nu m-au văzut, dar aveam lacrimi în ochi.’’

  Am primit această emoționantă mărturisire din partea preotului militar Cristian SILAGHI – din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, care în aceste zile, alături de jandarmii din toată țara, sprijină efortul autorităților române de a oferi asistență cetățenilor ucraineni, afectați de război. Râmânem în continuare la datorie!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img