More


  Informare privind traficul la frontieră în data de 23 martie 2022

  - Advertisement -

  În data de 23.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 54.217 de persoane, dintre care 8.910 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,1% faţă de ziua precedentă).

  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.855 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 5,4%), iar pe la cea cu R. Moldova au intrat 2.692 cetăţeni ucraineni (scădere cu 17,9%).

  De la declanşarea acestei crize, până la data de 23.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 527.553 cetăţeni ucraineni.

  Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 245 de cetăţeni, din care 190 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora a fost în creştere față de ziua precedentă); prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.640 de persoane, din care 720 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în uşoară creştere față de ziua precedentă); prin PTF Urziceni au ieșit din România 955 persoane, dintre care 70 au fost cetățeni din Ucraina, numărul acestora fiind în scădere față ziua anterioară. De la izbucnirea conflictului în țara vecină, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră 64.340 cetăţeni ucraineni.

  În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

  Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

  Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

  #RomaniaStandsforUkraine  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img