More


  NORMALITATE. Cum a fost prima zi fără restricții în Municipiul Satu Mare?

  - Advertisement -

  Miercuri, 9 martie, a fost prima zi fără stare de alertă în România, după doi ani de pandemie. Asta înseamnă că, de miercuri, au fost ridicate toate restricțiile – purtarea măștii, inclusiv în spațiile închise, certificatul verde COVID pentru acces la mall, în instituții sau la restaurant și formularul PLF la intrarea în țară. Sătmărenii au fost foarte încântați și unii chiar și-au programat evenimente pe care de altfel le-au ratat în perioada pandemiei.

  „Viața revine la normal, voi putea merge la evenimente liniștit”
  „ Mă bucur că s-au ridicat restricțiile și că nu am mai fost nevoită să port mască! În continuare voi fi precaută și voi respeca distanțarea socială și masca în spațiile foarte aglomerate.. Acum că au fost scoase restricțiile intenționez să merg la un concert în București , în august. Voi profita de faptul că s-a dat liber la evenimente mari!”, declară Cristina, 30.

  „În sfarșit putem circula mai liber! Nu prea am purtat mască nici când a fost obligatoriu, nu prea puteam respira cu măștile chirurgicale sau FFP2. Nu pot să spun că viața mea se va shimba foarte mult deoarece nu prea ies în oraș”, declară Ana 31.

  „Mi se pare super că s-au ridicat restricțiile, pot merge și eu la teatru, spectacole și evenimente culturale liniștit, fără atâtea reguli. Nu voi mai respecta măsurile de precauție, viața revine la normal”, declara Marius39 de ani.

  „Voi respecta în continuare distanțarea socială, mi se pare o măsura de bun simț față de ceilalți”
  “Astept ca cei care au abuzat în pandemia care nu a fost declarată oficial în Romania, și pe baza careia s-au dat toate aceste restrictii, inclusiv amenzile date neconstituțional să răspunda în fața legii. Nu voi mai respecta măsurile de distanțare sau purtatul măștii”, a transmis Ramona, 31 de ani.

  “Distantarea socială mi se pare o măsura foarte bună, de respect, de bun simț , pe care o voi respecta în continuare. La noi la supermarket, lumea nu are răbdare și îti încalcă spațiul personal, nu este ceva normal! Voi profita de ridicarea restricțiilor și voi călători mai mult”, declară Raluca, 32 de ani.

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a subliniat, însă, marți, că România se află în continuare într-o fază de transmitere comunitară a coronavirusului – cu peste 5.000 de cazuri pe zi – ceea ce înseamnă că, chiar dacă restricțiile sunt ridicate, respectarea unora dintre aceste măsuri este recomandată în continuare.

  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img