More

    Peste 15.000 de ucrainieni au intrat în România, ieri

    În data de 16.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.708 de persoane, dintre care 15.286 cetăţeni ucraineni (în ușoară creștere de 0,4% faţă de ziua precedentă).

    Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.305 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 1,6%), iar pe la cea cu R. Moldova au intrat 6.422 cetăţeni ucraineni (creştere cu 2, %).

    De la declanşarea acestei crize, până la data de 16.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 456.284 cetăţeni ucraineni.

    Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 440 cetăţeni, din care 340 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora a fost în creştere cu 75% faţă de ziua anterioară); prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.910 persoane, din care 1.080 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în scădere față de ziua precedentă cu aproximativ 26%); prin PTF Urziceni au ieșit din România 910 persoane, dintre care 170 au fost cetățeni din Ucraina. La fel, și prin acest punct au ieșit mai puţini cetățeni ucraineni, diferența fiind de aproximativ 24%.

    În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

    Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

    Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE