More

    Se facilitează accesul pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități

    Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, implementează proiectul ”Facilitarea inserției pe piața forței de muncă a persoanelor cu dizabilități, proiect cofinanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

    Obiectivul specific al proiectului 3.1. Creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrători vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nivel redus de educație.

    Durata proiectului este de 50 luni, iar obiectivul general este reprezentat de asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața liberă a muncii.

    Rezultatele finale așteptate în urma implementării proiectului sunt:

    • Persoanele cu dizabilități vor beneficia de servicii de informare și consiliere în vederea angajării din partea ANOFM, din care:
    • Pentru 200 de persoane cu dizabilități nou angajate, non-NEET, angajatorii vor primi subvenție în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002;
    • Cel puțin 700 de persoane cu dizabilități care beneficiază de voucher, vor fi încadrate pe piața muncii;
    • 200 de angajatori vor primi subvenție pentru adaptarea rezonabilă a spațiilor de muncă pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu dizabilități.

    Perioada de desfășurare a proiectului este între 23.05.2019 – 31.07.2023.

    Valoarea totală a proiectului este de 111.978.816,40 lei din care 94.549.862,89 lei cofinanțare UE.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE