More


  Traficul de refugiați din Ucraina prin județul Satu Mare, înjumătățit

  - Advertisement -

  În data de 21.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 58.484 de persoane, dintre care 8.601 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,2% faţă de ziua precedentă).

  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.410 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11,5%), iar pe la cea cu R. Moldova au intrat 2.684 cetăţeni ucraineni (scădere cu 17,3%).

  De la declanşarea acestei crize, până la data de 21.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 509.348 cetăţeni ucraineni.

  Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele:

  prin PTF Halmeu au intrat în România 190 de cetăţeni, din care 125 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora a fost în scădere cu 33% față de ziua precedentă);

  prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.190 de persoane, din care 625 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în scădere cu 42% față de ziua precedentă);

  prin PTF Urziceni au ieșit din România 875 persoane, dintre care 80 au fost cetățeni din Ucraina, numărul acestora fiind în scădere cu aproximativ 41% față ziua anterioară.

  De la izbucnirea conflictului în țara vecină, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră 62.715 cetăţeni ucraineni.

  În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

  Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img