More


  Zece ucraineni au intrat în România pe frontiera verde

  - Advertisement -

  În data de 23 martie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, patru cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

  Tot în data de 23 martie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 2.500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Cămârzana, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

  În data de 23 martie a.c., în jurul orei 09.45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, două persoane – cetățeni ucraineni, în vârstă de 25, respectiv 30 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

  În data de 22 martie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 700 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, două persoane – cetățeni ucraineni, în vârstă de 27, respectiv 32 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

  Toate aceste persoane au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

  De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 166 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 89 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, iar alte 77 de către persoane depistate la frontiera verde în zona de competenţă a sectoarelor P.F. Halmeu, Tarna Mare sau Negreşti Oaş,

  În toate aceste cazuri au fost informate autoritățile abilitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img