Săptămâna trecută au avut loc la București Campionatele Naționale de floretă la tineret.

Băieții de la CS Satu Mare au urcat pe podium și au cucerit medaliile de bronz în concursul pe echipe iar la feminin, Teodora Șofran, legitimată acum la CSA Steaua a cucerit bronzul la individual iar apoi aurul în concursul pe echipe, cu gruparea militară.
Într-o competiție în care au luat parte doar cinci formații, roș-albaștrii au debutat direct în semifinale, CSA Steaua București (Alexandru Pîrva, Silviu Roșu, Vlad Roșu, Alexandru Sîrb) a învins categoric echipa celor de la CSȘ Triumf. A fost 45-16 pentru steliști, care au pierdut un singur releu și au mai încheiat unul la egalitate, câștigându-le pe celelalte 7. A doua semifinală a fost la dispoziția echipierilor CSTA București (Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Gabriel Pavel) care au dispus cu 45-27 de CS Satu Mare, într-un meci pe care l-au controlat pe întreaga lui desfășurare, pierzând un singur releu.
Finala a fost dominată de CSA Steaua, care după un început de meci echilibrat (în care a condus cu 5-4 și 10-7) s-a desprins și și-a mărit avantajul releu cu releu, la final învingându-și adversara cu 44-35.
Medalia de bronz a fost câștigată de CS Satu Mare (Răzvan Nojea, Justin Jarnea, Alexandru Macovei, Pavel Sandu), care, în meciul pentru locul 3, a învins cu 45-35 pe CSȘ Triumf București (Rareș Baciu, Rareș Berceanu, Ștefan Gruia Pascale, Ionuț Stoe).
La individual Nicolas Pop a terminat pe cinci, Răzvan Nojea pe 10 și Iosif Paul pe 14.Matei Serghie pe 20.
Floreta de la CS Satu Mare e antrenată de File Attila, Izsaki Arnold, Dan Șuta și Lengyel Eva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here