Peste 500 de sportivi din șapte țări sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la cea de a patra ediție a Cupei SATU MARE la judo.

Competiția e organizată de cei de la Judo Master Satu Mare și este rezervată categoriilor U 12, U14, U 16, U18, U21 și U 23.
”Vom începe competiția sâmbătă la ora 9,30 cu categoriile mici iar după amiază vor urca pe tatami cei mari. Mă bucur că și în acest an strângem un număr atât de mare de concurenți. Vin judoka din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Polonia, Slovacia și bineînțeles România. De la noi de la club vom avea 41 de judoka, inclusiv fetele din Cuba care în scurt timp vor primi cetățenia română” spune Pelcz Attila , principalul organizator al turneului.
”Duminică vom avea parte de o competiție rezervată veteranilor cu participanți din Serbia, Anglia, Ungaria, România . Lista se va închide joi dimineață . Anul trecut la Brașov la Master Cup am avut 126 de participanți dintre care 66 au fost din Ucraina. Din păcate anul acesta la noi , la Satu Mare, judoka din Ucraina nu pot ajunge din cauza situației de la ei din țară. Așa că sper să ajungem la un număr de 50 de participanți” ne a mai spus Pelcz Attila.
La eveniment și-a anunțat participarea și cubanezul Asley Gonzalez, fost campion mondial de judo legitimat la CSM Oradea. Acesta a dobândit cetățenia română și concurează acum pentru România.
Gonzalez a reprezentat Cuba în competițiile internaționale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în anul 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 kilograme. De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, dar a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, respectiv la Rio de Janeiro în 2016.
De asemenea, Asley Gonzalez are numeroase medalii obţinute pentru Cuba în cadrul Jocurilor Panamericane şi a Campionatelor Panamericane.
‘’ L-am invitat și mi-a promis că va ajunge la Satu Mare. E un bun prieten de al meu și un om și un sportiv deosebit ” ne-a mărturisit Pelcz Attila.
Obiectivul lui Asley Gonzalez în calitate de cetăţean român este acela de a reintra în circuitul internaţional. El intenţionează să participe la competiţii şi să se califice la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, programate a se desfăţura la Paris, în vara anului 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here