More

    Peste 60% dintre sătmăreni s-au autorecenzat

    Vineri 27.05.2022 ora 24,00, s-a încheiat etapa de autorecenzare în cadrul Recensământului populației și locuințelor, iar datele centralizate la nivelul județului nostru indică un rezultat bun.

    Până în acest moment, prin autorecenzare în județul Satu Mare au fost completate 199349 chestionare statistice, ceea ce face ca procentul de autorecenzare să ajungă la 61,20%, peste media națională de 57,80%, situând județul nostru pe locul 15 în ierarhia națională.

    Procentul persoanelor care s-au autorecenzat în funcție de mediul de rezidență a ajuns la 64,80% în mediul urban și 58,50% în mediul rural. În ceea ce privește modalitatea de recenzare, 38,0% s-au autorecenzat pe cont propriu iar 62,0% dintre sătmăreni au apelat la asistența unui recenzor ARA.

    ”Acest rezultat bun în cadrul etapei de autorecenzare este rodul unei bune colaborări între toate instituțiile implicate, autorități locale sau servicii publice deconcentrate. Direcția Județeană de Statistică și-a adus contribuția semnificativă la acest rezultat iar Instituția Prefectului a reușit să dea un ritm susținut acestei activități.

    În continuare, până la finalizarea întregii activități, rog cetățenii să fie deschiși și complianți în cadrul recenzării față în față respectiv la vizita recenzorului. Avem nevoie de date actuale și complete pentru a ne proiecta pe baze reale dezvoltarea și politicile publice.”- prefect Radu Roca.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE