More


  Săptămâna prevenirii discriminării, la Satu Mare

  - Advertisement -

  În cadrul SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, luni, 23 mai a.c., ofițerii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare -Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat două evenimente vizând domeniul prevenirea discriminării. Gazda primului eveniment a fost Liceul Tehnologic ,,Ion I.C. Brătianu” Satu Mare, unde alături de către profesorul psiholog școlar, Cornelia Varadi, într-o atmosferă nonformală, elevii au participat la discuții pe tema discriminării. Scopul întâlnirii a fost aducerea în prim plan a unui subiect delicat, perceput de majoritatea tinerilor ca o normalitate – ABUZUL, care duce la DISCRIMINARE. Tema a fost adusă în discuție, cu speranța că lucrurile se pot schimba, pot fi prevenite prin punerea în context a unor subiecte din viața reală.

  A emite judecăți de valoare cu foarte multă ușurință, a porecli, a eticheta, a recurge la violență verbală și fizică sunt câteva manifestări ale discriminării pe care tinerii le pot întâlni, cu care se pot confrunta și pe care ar trebui să le evite, astfel încât să nu se ajungă în situația de a umili, jigni și a face rău celor din jur.

  Cauzele discriminării, modalitățile de a face față unor astfel de situații, emoțiile asociate unor stări, toate acestea au fost discutate cu elevii prezenți, cărora li s-a subliniat importanța de a solicita sprijin și suport din partea persoanelor abilitate, în cazul în care se confruntă sau au cunoștință despre asemena situații.

  A NU ÎȚI FACE SINGUR DREPTATE! A SPUNE NU ABUZULUI DE ORICE FEL! A TE INFORMA CORECT! sunt doar câteva din mesajele transmise în cadrul întâlnirii, accentuând rolul important al PREVENIRII !

  Al doilea eveniment s-a desfășurat în Grădina Romei, unde, într-un cadru nonformal, copiii beneficiari ai serviciilor oferite de către Asociația STEA au transmis prin activitățile organizate de către polițiștii din structura prevenire – jocuri de rol, flash–mob în mișcare mesaje preventive împotriva discriminării, accentuând rolul TOLERANȚEI în stoparea fenomenului. Prin demersurile organizate în comunitatea sătmăreană, s-a urmărit informarea, sensibilizarea și conștientizarea tuturor, fie ei elevi, cadre didactice, adulți, referitor la acest domeniu – DISCRIMINAREA.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img