După victoria de luni seara, din fața celor de la Concorgia Chiajna, scor 2-0, Petrolul Ploiești revine după șase ani în Liga 1. Chiar dacă mai e o etapă de jucat, lupii galbeni și-au câștigat dreptul de a evolua în sezonul viitor în Liga 1.

La echipa ploieșteană evoluează și un sătmărean. Este vorba despre portarul Sebastian Moroz, cel care a venit în acest an la Petrolul, după ce înainte a jucat la fosta campioană a României, Astra Giurgiu.
Născut pe 4 aprilie 1998, Moroz și-a început cariera la LPS Satu Mare, după care a ajuns la Unirea Tășnad iar apoi la LuceafărulOradea. A urmat împrumutul la Național Sebiș iar apoi evoluțiile la Odorheiu Secuiesc.
Transferul la Astra după retrogradarea giurgiuveilor în liga a 2-a l-au făcut remarcat pe Sebastian Moroz. Acesta a avut evoluții excelente în toamna lui 2021 iar apoi firesc a urmat pasul spre o echipă cu pretenții…
Ajuns la Petrolul, Moroz nu a prins din păcate nici un minut în play off ul ligii a 2-a fiind rezerva lui Avram în ciuda evoluțiilor oscilante ale titularului… Sebastian Moroz are contract valabil pe încă două sezoane cu Petrolul dar nu exclude un eventual transfer la o altă grupare de liga 1 dacă vor apărea oferte tentante…
”A fost o atmosferă deosebită, de vis. Suporterii sunt extraordinari și au creat o adevărată sărbătoare în galben-albastru la Ploiești. Mă bucur că fac parte din această familie a Petrolului” ne a spus Sebastian Moroz.

Nae Constantin, la prima promovare ca antrenor: ”Nici eu nu-mi puneam mari speranțe, știind că finanțarea s-a pierdut”
La finalul unui sezon în care nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, în 15 meciuri (11 victorii și patru remize), dar și cu un parcurs bun în cele 13 jocuri din deplasare desfășurate până acum (8 victorii, un egal și 4 înfrângeri), Nicolae Constantin va rămâne în istoria clubului și ca unul dintre antrenorii care au realizat performanță pentru Petrolul.
”Îmi e greu să-mi găsesc cuvintele, nu știu cum să descriu tot ce s-a întâmplat în acest sezon. A fost ceva de neuitat. Un sezon început în condiții speciale, terminat în condiții speciale. Există bucuria asta mare, vedeți ce e afară (n.r. – spectatorii au sărit pe gazon pentru a se bucura alături de echipă), lumea e fericită, iar asta e cel mai important.
(n.r. – ce sentimente îl încearcă pe plan personal) Sincer vorbind, la început nici eu nu-mi puneam mari speranțe, știind că finanțarea s-a pierdut. Nu mai vorbesc de lume. Multă lume a fost reticentă. Dar nu mai contează acum.
(n.r. – dacă au fost momente în care a simțit că-i fuge pământul de sub picioare, văzând că echipa nu mai joacă la fel ca în sezonul regular) Au fost câteva momente, dar nu vreau să intru în amănunte. Am avut problemele noastre, le știam, mă așteptam să fie un pic de cădere. E normal să fie așa”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport, la câteva minute după încheierea meciului cu Concordia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here