Ziua Internațională a asistenților medicali a fost marcată cum se cuvine la Satu Mare. După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, joi, a fost reluat simpozionul organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare.

Meseria de asistent
medical, elogiată
După cuvântul de deschidere care a aparținut președintelui Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian, rând pe rând, au luat cuvântul și alți vorbitori care au elogiat meseria de asistent medical.
Astfel, prefectul Radu Roca a ținut să-i felicite pe toți asistenții medicali din județ pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă și să le ureze un sincer La mulți ani de ziua lor!
”Astăzi sărbătorim asistenții medicali care își desfășoară activitatea în sistemul medical, prilej cu care doresc să îmi exprim respectul față de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenți medicali, moașe, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale.
Asistentul medical are un rol important în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestuia.
Avem nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienții noștri. Căci nu-i așa, un medic bun e pus în valoare și de echipa de asistenți, asistente pe care o are alături.
Mă bucur să mă aflu alături de dumneavoastră … Vă salut cu drag și vă doresc să aveți parte de multă sănătate, putere de muncă ! La mulți ani, asistenți medicali!!!”- a spus prefectul Radu Roca.
La rândul său, președintele Consilului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a felicitat într-un cadru festiv pe o parte dintre asistenții medicali din spitalele județene. Le-a mulțumit pentru că nu au dat înapoi în fața provocărilor din ultimii doi ani și au ales să-și continue munca cu profesionalism, curaj și demnitate.
”Perioada stării de urgență a scos încă o dată în evidență rolul important pe care îl au asistenții medicali în îngrijirea și recuperarea pacienților!
Le datorăm tuturor mulțumiri pentru că au fost implicați și au înțeles că pe umerii lor apasă o mare responsabilitate – sănătatea și viețile sătmărenilor”, a mai spus Pataki.
Cuvinte frumoase despre asistenții medicali sătmăreni au mai spus directorul DSP Satu Mare, Macrina Mihai, managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, directorul medical, Paula Mare, dar și managerul Serviciului Județean de Ambulanță, Gabriela Notarius.

Peste 2000 de asistenți medicali în județ
Așa după cum spunea Constantin Demian, în județul nostru sunt peste 2.000 de asistenți medicali afiliați Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare. Dintre aceștia, cea mai mare parte lucrează în sistemul public de sănătate. De asemenea, dintre aceștia, circa o treime sunt angajații Spitalului Județean de Urgență.
Gazeta de Nord-Vest și Nord Vest TV felicită asistenții medicali sătmăreni pentru felul în care își fac datoria și le urează mult succes pe mai departe în meseria pe care o practică!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here