More


  Adunare Generală în cadrul Partidei Romilor PRO EUROPA, la Consiliul Județean

  - Advertisement -

   

  Astăzi, de la orele 12:00, la Consiliului Județean a avut loc adunarea generală în cadrul organizației Partida Romilor PRO EUROPA, filiala Satu Mare. Prezenți la această întâlnire au fost Cătălin Manea, deputat al minorității rome în Parlamentul României și vice președinte al organizației la nivel național, membrii ai prezidiului, printre aceștia fiind Horvath Ignac, președintele organizației și Goja Tiberiu Szolt, candidat la președinția romilor care a și câștigat, în cele din urmă, postul. De asemenea au fost prezenți și reprezentanți a partidelor politice și a distribuților administrației publice locale iar ca public, au fost prezenți delegați ai  comunități rome din diverse localități. 

  În cadrul întâlnirii au fost discutate lucrări ale adunării generale, diverse problematici ale comunității rome și realizări a partidului PRO EUROPA din 2018 până în prezent. De altfel, Cătălin Manea a ținut să amintească tuturor celor prezenți importanța recensământului populației și al locuințelor în cadrul minorității rome, și nu numai.  

  “Mulți au încercat, în ultima perioadă să minimalizeze…să știrbească importanța acestui demers național. Și, cumva, atât în spațiul public, în mass-media, cât și pe rețelele de socializare au apărut tot felul de informații false…cum că, în cadrul recensământului se prelucrează CNP-ul, cum că oamenii vor primi amenzi de la FISC sau în cazul comunităților de romi că nu știu ce rău li se poate întâmpla…nimic mai neadevărat! Recensământul are loc odată la 10 ani și nu este o banală, hai să spunem, numărare a populației.” declară Cătălin Manea, deputat al minorității rome.   

  În urma desemnării sale ca președinte al comunității,Goja Tiberiu Szolt a ținut să adreseze câteva cuvinte la pupitru.  

  “Am deosebita plăcere de a vă întâmpina cu mult drag și recunoștință. Cu foarte mare drag îi urez bun venit domnului deputat Cătălin Manea, căruia îi sunt recunoscător și îi aduc mulțumiri din adâncul sufletului meu pentru că, datorită domniei sale, pot să stau astăzi în fața dumneavoastră în postura de președinte al partidului nostru din Satu Mare și datorită domniei sale a avut loc evenimentul istoric de alegere a primului consilier județean de etnie romă din județul Satu Mare. Mulțumim mult!” declară Goja Tiberiu, acum actual președinte al comunității rome. 

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img