More


  ATENȚIE!!! Un nou SCANDAL în Consiliul Local. Un viceprimar RISCĂ să plece

  - Advertisement -

  Parcările din Centrul Vechi au produs un nou scandal în Consiliul Local Satu Mare, care s-ar putea solda cu demiterea unui viceprimar PNL prin retragerea sprijinului politic, ceea ce ar duce și la piederea postului de consilier local. Deși în sedința de partid liberalii au decis să se abțină de la a vota proiectul de hotărâre ce avea ca subiect modificarea redevenței pentru firma care va construi această parcare, se pare că nu toți s-au ținut de voința politică. Cu excepția viceprimarului Adelin Ghiarfaș, toți liberalii și social-democrații au votat împotriva acestui proiect. Din acest motiv, Adelin Ghiarfaș riscă să piardă atât fotoliul de viceprimar, cât și cel de consilier local, doarece liberalii sunt hotărâți să îi retragă sprijinul politic. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.

  Scandal în ședință

  Cel mai disputat și discutat punct de pe ordinea de a ședinței extraordinare de vineri a Consiliului local Satu Mare a fost cel aflat la punctul șase de pe ordinea de zi a ședinței, cel referitor la modificarea și completarea Anexei nr.2 la Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 183/26.05.2022 privind aprobarea realizării investiției,,AMENAJARE PARCARE SUBTERANĂ PE UN NIVEL ÎN PIAȚA LIBERTĂȚII”, prin contract de concesiune. Este vorba despre modificarea redevenței de la 2%, la între 2 și 4%, ca acest proiect să poată fi scos la licitație.

  Consilierii PSD, PNL și USR au votat împotriva acestui proiect de hotărâre votându-se nominal, ei dorind ca marja la redevență să fie mai mare, între 2 si 20%, după cum a propus consilierul PSD Ciprian Crăciun.

  Astfel, au votat împotriva acestui proiect consilierii Victor Cernea, Dorel Coica, Ciprian Crăciun, Marcel Fechete, Ligia Golban, Aurelian Iliescu-Pintea, Radu Nicoară, Anamaria Sinai și viceprimarul Gheorghe Stan.

  Singurul liberal care a votat pentru, a fost viceprimarul Adelin Ghiarfaș.

  Cu 13 voturi pentru și 9 împotrivă, proiectul de hotărâre a trecut.

  Ce spune primarul Kereskenyi

  Propunerea pentru dublarea redevenței a aparținut primarului Kereskényi Gábor, fiind susținută de UDMR și parțial de PNL.

  ,,Satu Mare are nevoie de o asemenea investiție, care va fi realizată din fonduri private. Concomitent, Primăria va construi o altă parcare, supraetajată, pe str. Kogălniceanu. Satu Mare are nevoie de aceste investiții, cei care se împotrivesc doresc ca sătmărenii să nu beneficieze de locuri de parcare în zona centrală a orașului. Satu Mare va continua să dezvolte, în ciuda piedicilor pe care le pun cei care vor să revenim la stagnare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

  Primăria Satu Mare va scoate la licitație construcția, prin concesiune, a unei parcări subterane pentru un singur nivel, cu 111 locuri de parcare pe o suprafață de 3.540 de mp. Valoarea estimată a investiției este de 19,031 milioane de lei.

  Adelin Ghiarfaș riscă sî fie schimbat

  În urma acestui scandal, viceprimarul PNL, Adelin GHiarfaș, riscă să fie schimbat atât din funcția de viceprimar, cât și din cea de consilier local. Preşedintele filialei municipale a PNL Satu Mare, subprefectul Romeo Pop, a precizat pentru PortalSM, că în Biroul Permanent Judeţean a fost luată o decizie pe care Ghiarfaş a încălcat-o.

  “Am făcut anunţul pe grupul de Birou municipal. La prima şedinţă vom stabili exact ce vom face, următorii paşi. Sprijinul politic este retras. Noi am luat în BPJ decizia de a ne abţine de la acest proiect ciudat, el a votat azi pentru. Şi-a asumat-o”, a spus Romeo Pop.

  Consilierii PNL din municipiul Satu Mare explică, printr-un comunicat de presă, de ce se împotrivesc construirii parcării subterane din faţa hotelului Dacia prin concesionare. Ei arată că municipiul ar putea cumpăra un teren central pe care să construiască o parcare supraterană de circa 300 de locuri.

  Liberalii consideră oportună realizarea unei parcări sub parcul central din Piaţa Libertăţii şi în Parcul Iuliu Maniu, însă nu printr-un parteneriat public privat, ci cu ajutorul fondurilor nerambursabile sau fondurilor de la bugetul de stat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img