More


  Balázs și Gabriella Molnár, câștigătorii Baja Satu Mare pentru al doilea an consecutiv

  - Advertisement -

  Ritmul bun al maghiarilor Balázs și Gabriella Molnár din prima zi avea să continue și în ziua secundă, cei doi obținând victoria Baja Satu Mare 2022, etapă de Rally Raid comună româno-maghiară, rămânând astfel de neînvins la ultimele două ediții

  Echipajul NSM Motorsport format din Mircea Șipoș și Andi Iordan a obținut victoria primei etape din Campionatul Național de Rally Raid, la bordul modelului Nissan Navara
  După o primă zi spectaculoasă, unde Péter Gyimóti și Mira Horváth ocupau prima poziție în clasamentul general al Baja Satu Mare, grație victoriei prologului și a ambelor etape speciale, lucrurile s-au schimbat în ziua secundă, locul lor fiind luat de Balázs și Gabriella Molnár, la bordul unui model Can-Am Maverick X3 XRC. Din păcate, tot efortul liderilor din prima zi s-a spulberat pe a cincea etapă specială a etapei sătmărene, cei doi fiind nevoiți să recurgă la abandon, din poziția de lideri ai clasamentului general și al clasei T4.
  Astfel, la “butoane” au trecut Balázs și Gabriella Molnár, care s-au impus în 3 din cele 4 etape speciale programate sâmbătă, în timp ce multiplul campion absolut la Rally Raid al Ungariei, Miroslav Zapletal și-a trecut și el în cont o victorie de etapă, suficient cât să încheie al doilea în ierarhia generală și pe prima treaptă în clasamentul deschid automobilelor – T1, la volanul modelului Hummer H3 EVO VII, alături Marek Sykora. Cu o viteză foarte bună, CSUCSU sau pe numele său întreg Kornél Lukács, a reușit să se mențină în lupta la vârf de-a lungul primei zile, completând podiumul alături de Márk Mesterházi și modelul lor Toyota Hilux.
  Ziua secundă a fost nemiloasă cu echipajele prezente la startul primei etape de Rally Raid din România, la linia de sosire ajungând numai 13 din cele 24 de echipaje înscrise la categoria Auto.
  În urma lui Balázs și Gabriella Molnár, clasamentul T4 a fost completat de Zoltán Garamvölgyi cu Antal Takács și modelul Garilla X3, respectiv de Lőrinc Mészáros împreună cu Erik Márk Pál, la bordul unui alt Can-Am Maverick X3. Iar dacă la clasa mai sus amintită, abandonul unora a făcut ca ierarhia să se modifice, în clasamentul T1, Zapletal a reușit să-l surclaseze pe CSUCSU, în timp ce la final, Porizek Zdenek a completat podiumul, alături de Vaculik Pavel pe modelul Ford F150 EVO. Unicul echipaj participant la categoria T2 a evitat problemele tehnice și a încheiat cu succes etapa sătmăreană, Gábor Major și Gábor Varga demonstrând de ce este capabil un mai vechi Toyota Land Cruiser.

  Sătmărenii Mircea Șipoș și Andi Iordan s-au impus în prima etapă a Campionatului Național de rally raid
  În ceea ce privește clasamentul general al primei etape din Campionatul Național de Rally Raid, ziua secundă a decimat aproape toate echipajele, singurii care au reușit să treacă cu bine de linia de sosire fiind câștigătorii Mircea Șipoș și Andi Iordan cu Nissan-ul Navara, urmați de Laurian Filimon și Anca David, pe un model Yamaha YXZ 1000R, cei doi fiind astfel câștigători și la clasa SSV, în timp ce sătmărenii de la NSM Motorsport au obținut victoria la TH.

  Clasament final CNRR
  – etapa I
  În lipsa prezențelor tricolore la una din clasele Moto sau Quad, maghiarii, cehii și slovacii s-au duelat pe macadamul dur din județele Satu Mare și Bihor, câștigător de cauză fiind Juraj Varga, pe un Quad Yamaha YFM 700R. Slovacul a fost urmat în ierarhia generală de maghiarul László Balog pe un model similar, respectiv de câștigătorul clasei Moto și subclasei M1, slovacul de origine maghiară, Róbert Bodor, cu o Yamaha WR 450F.

  Clasament final – grupa Quad-Moto
  Podiumul general la Quad-uri a fost completat de Norbert Kardos din Ungaria cu un Suzuki LTR 450, în timp ce Bodor a fost urmat pe podiumul dedicat exclusiv pentru două roți de Péter Kárpáti cu un KTM 450 Rally și Viktor Majer cu un KTM 450 EXC-R. Victoria subclasei M2 i-a revenit slovacului Martin Dobis cu KTM-ul 500 EXC-F, în timp ce la MXL, prima poziție a fost cucerită de maghiarul Tamás Dervadelin cu un KTM 900 Adventure.: Cristian OLTEAN – jurnalist sportiv Autorally.ro

  Show total pe străzile
  Careiului
  Evenimentul s-a bucurat de un real succes în cele două zile de competiție. La Carei la start au fost prezente și oficialitățile locale și județene. Startul a fost dat de prefectul Radu Roca alături de președintele Consiliului județean Pataki Csaba și primarul municipiului Carei Kovacs Eugen. Seara de vineri a fost una specială cu un show total oferit de campioana la drift Natalia Iocsak dar și de piloții prezenți în concurs ce au rulat pe un circuit din centrul orașului!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img