More

    PARCĂRILE din CENTRUL VECHI iscă un nou SCANDAL în Consiliul Local. Consilierii locali PSD și PNL au votat din nou ÎMPOTRIVĂ

    Cel mai disputat și discutat punct de pe ordinea de a ședinței extraordinare de vineri a Consiliului local Satu Mare a fost cel aflat la punctul șase de pe ordinea de zi a ședinței, cel referitor la modificarea și completarea Anexei nr.2 la Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 183/26.05.2022 privind aprobarea realizării investiției,,AMENAJARE PARCARE SUBTERANĂ PE UN NIVEL ÎN PIAȚA LIBERTĂȚII”, prin contract de concesiune.

    Este vorba despre modificarea redevenței de la 2%, la între 2 și 4%, ca acest proiect să poată fi scos la licitație.

    Consilierii PSD și PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre votându-se nominal, ei dorind ca marja la redevență să fie mai mare, între 2 si 20%, după cum a propus consilierul PSD Ciprian Crăciun,.

    Astfel, au votat împotriva acestui proiect consilierii Victor Cernea, Dorel Coica, Ciprian Crăciun, Marcel Fechete, Ligia Golban, Aurelian Iliescu-Pintea, Radu Nicoară, Anamaria Sinai și viceprimarul Gheorghe Stan.

    Singurul liberal care a votat pentru, a fost viceprimarul Adelin Ghiarfaș.

    Cu 13 voturi pentru și 9 împotrivă, proiectul de hotărâre a trecut.

    Astfel, conform raportului de aprobare, prin punctul 14.2 din contractul de concesiune aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 183/26.05.2022, s-a stabilit faptul că: ”Pe durata celor 49 de ani la care se adaugă maxim 12 luni pentru proiectare și execuție (perioada concesiunii), concesionarul va plăti redevența care se calculează prin aplicarea unui cuantum de 2 % asupra venitului brut realizat din exploatarea investiției pe perioada unui an fiscal”.

    Motivat de faptul că, pentru atribuirea contractului de concesiune conform prevederilor art. 86 din Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii , cu modificările și completările ulterioare se va stabili ca și criteriu de atribuire ”oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic” stabilită în baza unor criterii obiective care garantează evaluarea ofertelor în condiții de concurență reală, se impune modificarea punctului 14.2 din contractul de concesiune în sensul stabilirii cuantumului redevenței situat între minim 2 % și maxim 4%, procent ce va rezulta în urma finalizării procedurii de achiziție publică.

    Totodată, este necesară introducerea în contractul de concesiune a unor clauze cu privire la calificarea personalului cheie folosit pe toată durata contractului, clauze care vor fi introduse la punctul 25 din contract.

    Raportat la prevederile art. 129, alin (2) lit. c) din O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora consiliul local hotărăște în condițiile legii și are atribuții privind administrarea domeniului public și privat al municipiului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE