More


  ,,FII ATENT LA VIAȚA TA!” – mesajul polițistilor pentru copiii susținuți de serviciul maltez

  - Advertisement -

  Toți copiii merită o șansă la educație de calitate și o viața în siguranță, fără grija zilei de mâine. Din păcate, nu toți copiii o au. Pentru cei proveniți din familii vulnerabile, Serviciul de Ajutor Maltez din România, filiala Satu Mare, asigură un real suport material, dar și educațional menit să compenseze dificultățile cu care se confruntă.

  Astăzi, 30 iunie a.c. , polițiștii sătmăreni s-au alăturat misiunii nobile a voluntarilor maltezi și au spus prezent invitației de a fi alături de copiii ce beneficiază de serviciul centrului de zi al Serviciului Maltez, deschis și în perioada vacanței de vară.

  Astfel, 29 copii au avut parte de o lecție de educație rutieră susținută de polițiști de siguranță școlară și de polițiști rutieri, într-o întâlnire non-formală organizată în generosul spațiu din Grădina Romei. Copiii au învățat principalele reguli pe care fiecare dintre noi trebuie să le respecte, în calitate de pietoni, bicicliști sau pasageri, apoi și-au dovedit cunoștințele și abilitățile prin exerciții practice de traversare, dar și prin desenele pe asfalt inspirate din cele învățate.

  Alcoolul, drogurile și oboseala nu fac casă bună cu misiunea unui șofer. Este motivul pentru care polițiștii au insistat asupra faptului că nimeni nu ar trebui să accepte să fie pasager într-o mașină condusă de o persoană care a consumat alcool, droguri sau care este într-o stare de oboseală accentuată, scopul respectării regulilor de circulație, și a regulilor, în general, fiind acela de a ne proteja viața și sănătatea și de a nu ne expune la riscuri inutile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img